A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-tadic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

AUDIO Kosor o Jeremićevom napadu: Nikada više Hrvati neće ići po mišljenje u Beograd! | Politika+
Hrvatska

RIJEČ PREMIJERKE: AUDIO Kosor o Jeremićevom napadu: Nikada više Hrvati neće ići po mišljenje u Beograd!

Ta su vremena zauvijek, na sreću, prošla, kazala je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

FOTO: Jadranka Kosor i Boris Tadić
Piše: Ivan Klarić

- Gledajući neke istupe jučer, moram reći da neki političari i u Hrvatskoj i u Srbiji još uvijek nažalost nisu shvatili nakon 20 godina samostalnosti Republike Hrvatske da hrvatski narod ni hrvatski premijeri neće više nikada dolaziti u Beograd pitati za savjet, molbu za dopuštenje da čine ovo ili ono ili da dobiju zabranu da čine ovo ili ono. Ta su vremena zauvijek, na sreću, prošla, kazala je predsjednica Vlade Jadranka Kosor odgovarajući na pitanja novinara prilikom posjeta Obučnom centru vodiča i službenih pasa 'Satnik Krešimir Ivošević' u Dugom Selu.

Premijerka je time komentirala nediplomatske izjave prvog srbijanskog diplomata, ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, koji se narugao njezinim izjavama na Kosovu, rekavši da 'zemlji koja ima Jadranku Kosor za prijatelja uopće ne treba neprijatelj'. Premijerka nije komentirala izjave predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj Milorada Pupovca, koji je jučer izrazio zabrinutost zbog poruka premijerke prilikom posjeta Kosovu, ustvrdivši da je o tome već rekla sve što je imala.

>> Boris Tadić se preko Jadranke Kosor obračunava s Angelom Merkel

Na novinarsko pitanje kako komentira izjavu predsjednika Ive Josipovića koji je prilikom jučerašnjeg obilaska bivšeg vojnog objekta na vrhu planine Ivanščice ustvrdio da je taj objekt zoran primjer kako propada državna imovina, te apelirao na vladu da se pobrine o sudbini tog i sličnih objekata u Hrvatskoj, Kosor je kazala da misli da predsjednik nije imao dobre podatke kada je to rekao.

"Vlada u samo posljednje dvije godine na upravljanje jedinicama lokalne uprave i samouprave dodijelila 21 vojarnu u vrijednosti nešto iznad 559 milijuna kuna."

Predsjednik Josipović jučer je o tom objektu na Ivanščici rekao i da je jedna od mogućih namjena, što inače podupire, da se nekretnina takvog tipa vrati lokalnoj samoupravi, jer je velika šteta da tolike godine objekt propada.

- Mislim da predsjednik nije imao dobre podatke kada je to rekao, budući da je vlada u samo posljednje dvije godine na upravljanje jedinicama lokalne uprave i samouprave dodijelila 21 vojarnu u vrijednosti nešto iznad 559 milijuna kuna, rekla je premijerka Kosor.

- Predsjednik, budući da ne mora odlučivati, vjerojatno ne zna - a dakako, vlada to mora znati, jer mi moramo donositi odluke, da bilo kakva odluka u tom smislu mora biti provedena kroz sustav, u skladu sa zakonima i, dakako, u mnogim slučajevima mi moramo konzultirati državno odvjetništvo. To je naš posao - radi se o državnoj imovini, kazala je premijerka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vojarne, vojna imovina, jadranka kosor, milorad pupovac, kosovo, vuk jeremić, ivo josipović