A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor.ivo-josipovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Nitko nema razloga biti nezadovoljan izjavama premijerke na Kosovu | Politika+
Hrvatska

REAKCIJE: Ivo Josipović: Nitko nema razloga biti nezadovoljan izjavama premijerke na Kosovu

O Karamarku: Antifašizam uz Domovinski rat temeljna odrednica naše povijesti i naše današnje države.

FOTO: Ivo Josipović i Jadranka Kosor
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović podržao je predsjednicu Vlade Jadranku Kosor, nakon što juje iz Beograda nediplomatski napao srbijanski ministar vansjkih poslova Vuk Jeremić, ali i predstavnici Srba u Hrvatskoj, uključujući njene koalcijske partnere u vladi.

Bilo je onih stvari koje se nisu trebale dogoditi i u okviru antifašizma i Domovinskog rata, ali to svi znamo i to ne umanjuje povijesni značaj ni antifašizma niti Domovinskog rata. Mislim da je ona osnovna ideja domoljublja i obrane svog doma ljubav prema svom narodu te da je to temelj i jednog i drugog dobra.

– Potpuno je jasno da Hrvatska vodi principijelnu politiku koja sa svim svojim susjedima, naravno, i sa Srbijom, želi što bolje odnose, a s druge strane, mi smo priznali Kosovo i tako se i ponašamo. Mislim je da cjelokupna naša vanjska politika, pa i ona regionalna, koja je u nadležnosti Vlade i mene kao predsjednika Republike na tom tragu te da nema razloga da itko bude nezadovoljan onim što je rekla gospođa premijerka – izjavio je Ivo Josipović u Dubrovniku na dodjeli nagrada Orlando u Kneževu dvoru.


Na upit kako komentira dubrovačku izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da se srami kada mu kažu da je antifašist jer je on antikomunist, predsjednik Josipović je rekao:

– Mislim da nije baš tako rekao. Istaknuo bih da je antifašizam, i to naš Ustav kaže, uz Domovinski rat temeljna odrednica naše povijesti i naše današnje države. Ja sam ponosan na antifašizam i ponosan na Domovinski rat te sve one ljude koji su časno sudjelovali i na strani antifašizma i na strani Domovinskog rata i naše obrane. Bilo je onih stvari koje se nisu trebale dogoditi i u okviru antifašizma i Domovinskog rata, ali to svi znamo i to ne umanjuje povijesni značaj ni antifašizma niti Domovinskog rata. Mislim da je ona osnovna ideja domoljublja i obrane svog doma ljubav prema svom narodu te da je to temelj i jednog i drugog dobra – rekao je predsjednik.

>> Boris Tadić se preko Jadranke Kosor obračunava s Angelom Merkel

Na pitanje o rastu BDP-a predsjednik je rekao da misli da taj rast nije dovoljan kako bismo mogli reći da izlazimo iz krize.

– Ja bih volio da je rast puno veći – zaključio je predsjednik na dodjeli nagrada Orlando, na kojoj je uz gradonačelnika Dubrovnika Andru Vlahušića i župana dubrovačko-neretvanskog Nikolu Dobroslavića bio i saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić.