A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/poker-machine-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pomoću računalnog virusa u automatima za igre na sreću zaradili milijun kuna | Politika+
IT

PREVARE: Pomoću računalnog virusa u automatima za igre na sreću zaradili milijun kuna

USKOK je pokrenuo istragu protiv 17 osoba, desetorici određen jednomjesečni pritvor.

Piše: PolitikaPlus

USKOK je pokrenuo istragu protiv 17 osoba zbog sumnje da su pomoću računalnog virusa ubačenog u automate za igre na sreću nezakonito stekli više od milijun kuna.

USKOK je utvrdio da je tako oštećeno više trgovačkih društava koj upravljaju igračnicama za najmanje milijun i 36 tisuća kuna. Osumnjičenici su novac dijelili prema dogovoru i ulogama u operaciji.

Trojicu prvoosumnjičenika sumnjiči se da su se u Bujama i drugim gradovima Hrvatske povezali kako bi pomoću računalnih virusa modificirali izvorne programe u automatima za igre na sreću i tako stjecali novac, izvijestio je danas USKOK na svojim internetskim stranicama.

Viruse su ubacili u najmanje 99 automata tijekom njihova servisa. U prvo vrijeme njih su trojica osobno u igračnicama, gdje su ti automati nakon servisa vraćani, aktivirali viruse, a zatim su uključili ostale osumnjičenike u taj posao. Nakon aktiviranja virusa modificirani automati omogućavali su igračima pogađanje kombinacija karata u igrama dupliranja te tako i zaradu.

USKOK je utvrdio da je tako oštećeno više trgovačkih društava koj upravljaju igračnicama za najmanje milijun i 36 tisuća kuna. Osumnjičenici su novac dijelili prema dogovoru i ulogama u operaciji. Osim za računalnu prijevaru, četvorica su osumnjičena i za pranje novca. Oni su radi prikrivanja izvora novca kupovali osobne automobile te su u više banaka otvorili račune na koje su polagali novac.

Desetorici osumnjičenih istražni sudac Županijskoga suda u Rijeci Duško Tišma odredio je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja nedjela.

Županijski sud u Rijeci objavio je da su prva trojica osumnjičenika Davor Permin (45) iz Ivanca Bistranskog, Dražen Šižgorić (37) iz Viškova i Zdravko Kovačević (40) iz Rijeke. Ostali pritvoreni osumnjičenici su Zagrepčani Pavle Gabrić, Božidar Planičić, Jadranko Bešenić i Dinko Živković, Riječani Zvonimir i Dinko Gašpar te Marko Gabrić iz Zadra.

Najmlađi osumnjičenik ima 24 godine, a najstariji 52.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

virus, računalni virus, kockanje, automati za igre na sreću, uskok