A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/lazo%20pajic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Preminuo Lazo Pajić, desna ruka Mladena Bajića | Politika+
Hrvatska

LOVAC NA PROFITERE: Preminuo Lazo Pajić, desna ruka Mladena Bajića

Pajić će ostati upamćen kao državni odvjetnik koji se najsustavnije, najupornije i najtemeljitije bavio otkrivanjem ratnog profiterstva.

FOTO: Lazo Pajić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je jučer preminuo zamjenik glavnog državnog odvjetnika Lazo Pajić, potvrđeno je danas iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH), u kojem navode da je to velik gubitak ne samo za njegovu obitelj, nego i za DORH.

Jadranka Kosor: Hrvatska je izgubila iznimnog pravnog stručnjaka i profesionalca.

Lazo Pajić je bio istaknuti stručnjak za financijski i gospodarski kriminal koji se u USKOK-u sustavno i predano bavio procesuiranjem ratnih profitera. Pajić je devet godina vodio istrage pokušavajući otkriti tragove i aktere velikih pronevjera u Hrvatskoj u ratnim godinama kroz procese pretvorbe i privatizacije te otuđenjem novca namijenjenog kupnji oružja za obranu.

 

Pajić bio je na čelu hrvatskih istražitelja koji su surađivali s austrijskima na rasvjetljavanju velike bankarske afere oko Hypo banke. Posebno je istraživao poslovanje Vladimira Zagorca s Hypo bankom, kao i povezanost s tom bankom Ive Sanadera, Ivića Pašalića, Ninoslava Pavića i mnogih drugih.

 

Predsjednica vlade Jadranka Kosor uputila je danas brzojav sućuti obitelji preminulog zamjenika državnog odvjetnika Laze Pajića u kojem navodi da je sa žaljenjem primila vijest o njegovoj smrti.

 

"Kao zamjenik glavnog državnog odvjetnika svojom sposobnošću, znanjem i djelovanjem pridonio je radu Državnog odvjetništva i USKOK-a. Njegovim odlaskom Hrvatska je izgubila iznimnog pravnog stručnjaka i profesionalca. U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno primite izraze duboke sućuti i osobitog poštovanja", stoji u brzojavu sućuti premijerke Kosor obitelji Pajić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hypo banka, ivo sanader, vladimir zagorec, dorh, mladen bajić, lazo pajić