A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zdamir-bajs-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Damir Bajs: Hrvatsku je posjetilo oko 6,2 milijuna turista, osam posto više nego lani! | Politika+
Hrvatska

HVALI SE PODACIMA: Damir Bajs: Hrvatsku je posjetilo oko 6,2 milijuna turista, osam posto više nego lani!

Hrvatsku je posjetilo oko 6,2 milijuna turista ili osam posto više nego lani, a u prva tri vikenda u kolovozu, bilo je 300.000 više ulazaka, istaknuo je Bajs.

FOTO: Damir Bajs
Piše: PolitikaPlus/Hina

Dosadašnji tijek turističke sezone bio je vrlo dobar, Hrvatsku je posjetilo oko 6,2 milijuna turista ili osam posto više nego lani, a u prva tri vikenda u kolovozu, bilo je 300.000 više ulazaka, istaknuo je danas ministar turizma Damir Bajs na sastanku vladinog užeg Povjerenstva za praćenje turističke sezone u Dubrovniku te dodao da su odlične najave za rujan i za listopad.

 

Hrvatsku je posjetilo oko 6,2 milijuna turista ili osam posto više nego lani, a u prva tri vikenda u kolovozu, bilo je 300.000 više ulazaka, istaknuo je Bajs.
Sjednica Povjerenstva održana je pod predsjedanjem predsjednice vlade Jadranke Kosor koja je podsjetila da je u pripremu ovogodišnje turističke sezone uložen veliki trud svih koji rade u turizmu, a uspjehu je pridonijelo i što je Hrvatska prepoznata kao stabilna i sigurna zemlja.

 

Predsjednica vlade Jadranka Kosor komentirala je najnovije podatke po kojima je u Hrvatskoj zabilježen rast BDP-a od 0,8 posto. To je mali rast, kazala je, ali je rast koji pokazuje da je krenulo, da su trendovi pozitivni, a takvu stopu rasta imaju i neke zemlje u EU.

 

Posebna pozornost na sastanku Povjerenstva bila je posvećena posjetiteljima koji dolaze brodovima na kružnim putovanjima i "kruzing" turizmu koji proteklih godina zauzima važno mjesto u cjelokupnom hrvatskom turizmu. Istaknuto je kako se u Hrvatskoj očekuje 1,2 milijuna turista s brodova na kružnom putovanjima, a broj putnika koji u našim lukama dolazi s kruzera bit će veći za oko 100.000 u odnosu na prošlu godinu.

 

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić naglasio je kako bi jedan od slijedećih koraka trebalo biti uvrštavanje Dubrovnika među luke u kojima gosti započinju i završavaju kružna putovanja za što postoji niz preduvjeta. Uz neke zahvate, kao što je izgradnja brze ceste od Luke Gruž do Zračne luke Ćilipi, Dubrovnik bi mogao u potpunosti konkurirati Veneciji, Genovi i Barceloni, kazao je.

 

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić upozorio je da je Dubrovnik dostigao maksimum koji može podnijeti kad je riječ o turistima na kružnom putovanjima te se broj putnika više ne bi trebao povećavati.

 

Po završetku sastanka premijerka Jadranka Kosor u gruškoj luci je razgledala kruzer Noordan vlasništvo kompanije Holland Americaline.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turistička sezona, jadranka kosor, sezona, turizam, damir bajs