A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/naplatne%20kucice.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Premijerka od HAC-a traži poništenje natječaja za posao u Vrgorcu | Politika+
Tvrtke

ZAHTJEV: Premijerka od HAC-a traži poništenje natječaja za posao u Vrgorcu

Prilikom zapošljavanja blagajnika na naplatnoj postaji u Vrgorcu navodno prekršen zakon.

Piše: PolitikaPlus

Premijerka Jadranka Kosor zatražila je od Hrvatskih autocesta (HAC) poništenje natječaja za zapošljavanje na naplatnoj postaji u Vrgorcu, zbog polemika u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje, priopćeno je danas iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

 

Mediji su početkom kolovoza pisali da je prilikom natječaja i zapošljavanja blagajnika na naplatnoj postaji u Vrgorcu prekršen zakon i preporuka komisije za zapošljavanje.
>> Jadranka Kosor HAC-u: Dajte mi izvješće, želim vidjeti kako se zapošljavalo
 

>> Branitelji optužuju: Blagajnici na naplatnim postajama posao dobili podmićivanjem!

 

>> HAC: Bebić kojega smo zaposlili nema veze s predsjednikom Sabora!

Mediji su početkom kolovoza pisali da je prilikom natječaja i zapošljavanja blagajnika na naplatnoj postaji u Vrgorcu prekršen zakon i preporuka komisije za zapošljavanje. Premijerka je nakon toga 9. kolovoza zatražila izvješće o natječaju i zapošljavanju, a sada i poništenje natječaja za zapošljavanje na novoj dionici autoceste Zagreb-Dubrovnik.

Po pisanju medija, uprava HAC-a prilikom zapošljavanja deset blagajnika na naplatnoj postaji nije poštovala izbor stručnog povjerenstva koje je sastavilo listu kandidata, među kojima je bilo i nekoliko hrvatskih branitelja, već su zaposlene osobe s političkim vezama.

 

Prema dokumentaciji kojom raspolažu mediji, povjerenstvo za zapošljavanje sastavilo je rang listu kandidata na kojoj su prvih deset mjesta zauzeli hrvatski vojni invalidi, branitelji ili djeca poginulih branitelja. No, posao su navodno dobili kandidati koji su na listi bili od 15. do 76. mjesta, a jedna je osoba zaposlena iako se uopće nije javila na natječaj.

U HAC-u su medijima tada odgovorili da su na naplatnoj postaji Vrgorac na radno mjesto blagajnika zaposlili deset novih radnika temeljem jedne jedinstvene odluke o izboru kandidata te da svi zaposleni radnici, među kojima ih pet ima status branitelja, zadovoljavaju uvjete.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, hac