A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ivan-milovan-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vatikan smjenjuje biskupa Ivana Milovana? | Politika+
Hrvatska

CRKVA: Vatikan smjenjuje biskupa Ivana Milovana?

– Zasad se radi samo o razgovorima i telefoniranjima, tj. nema ničega napismeno.

FOTO: Biskup Ivan Milovan
Piše: PolitikaPlus/VLM

Vatikan smjenjuje biskupa Ivana Milovana! Vijest je to koja se poput požara proširila Istrom nakon što se pročulo da Vatikan na taj način želi kazniti biskupa Milovana zato što je ignorirao njihov zahtjev za slanjem žalbe na rješenje Ministarstva pravosuđa kojim je crkvena zemlja u Dajli vraćena državi, piše Večernji list. Navodno sve ide preko nuncijature u Zagrebu, a biskup Milovan izložen je novim pritiscima zbog svoje odluke da zemljište u Dajli ne prepusti talijanskim benediktincima. No vijest je očito još uvijek na razini glasine.


– Takvu odluku mora potpisati Sveti Otac, a da bi on potpisao suspenziju jednog biskupa, onda detaljno mora sa svime biti upoznat. A, vjerujte, papa Benedikt XVI. o svemu što se događalo u slučaju Dajla nema pojma! – kaže sugovornik Večernjeg iz Crkve, tvrdeći da je takav rasplet situacije moguć, ali kako se nada da Vatikan to neće učiniti, bez obzira na to što se biskup Milovan našao na putu moćnom vatikansko-talijanskom lobiju.

Prema tvrdnjama naših sugovornika iz Crkve, sve je i dalje na razini velikih pritisaka na biskupa Milovana, kojine namjerava popustiti.

– Zasad se radi samo o razgovorima i telefoniranjima, tj. nema ničega napismeno. Nadaju se da će biskup popustiti, ali istodobno znaju da neće i stalno se stvaraju nove vrste pritisaka – kažu crkveni izvori, tvrdeći da je cijeli hrvatski kler na Milovanovoj strani, kao i “svi biskupi osim jednoga” (kardinala Bozanića).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatikan, dajla, samosta dajla, crkva, ivan milovan, benedikt xvi