A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/julian-assange-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U hakerskom napadu srušene stranice WikiLeaksa | Politika+
Hrvatska

INTERNET: U hakerskom napadu srušene stranice WikiLeaksa

Agencije javljaju da su stranice WikiLeaksa bile nedostupne nekoliko sati.

FOTO: Julian Assange
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Internetske stranice WikiLeaksa srušene su u hakerskom napadu u utorak, nekoliko dana nakon što je ta organizacija objavila više o 100 tisuća povjerljivih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava diljem svijeta.

Povjerljivi dokumenti mogu skinuti i s "pričuvnih" internetskih stranica na adresi cablegatesearch.net.

"WikiLeaks.org je meta kompjuterskog napada", objavio je WikiLeaks preko Twittera, dodajući da se povjerljivi dokumenti mogu skinuti s "pričuvnih" internetskih stranica na adresi cablegatesearch.net.

Agencije javljaju da su stranice WikiLeaksa bile nedostupne nekoliko sati. Zasad nije poznato tko stoji iza hakerskog napada.

WikiLeaks je u četvrtak u javnost pustio preko 100 tisuća dosad neobjavljenih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava širom svijeta. Dokumente američkog State Departmenta, njih skoro 250 tisuća, WikiLeaks je počeo puštati u javnost 2010. godine, ali ih je dosad objavljivao u manjim količinama.

Pretpostavlja se da se adresom na Twitteru, na kojoj WikiLeaks objavljuje novosti, koristi prvi čovjek te organizacije Australac Julian Assange. On u Velikoj Britaniji čeka sudsku odluku o mogućem izručenju u Švedsku koja ga traži zbog optužbi za seksualno napastovanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

wikileaks, hakerski napad, state department