Tvrtke

LOGISTIKA: Erste Group Immorent u Jastrebarskom gradi centar od 66 milijuna eura

NIKICA VALENTIĆ: Perspektiva Hrvatske, s obzirom na njezin zemljopisni položaj, je u razvoju i povezivanju raznih oblika prometa.

FOTO: Logistički centar u Jastrebarskom mogao bi postati najveći distribucijsko - logistički centar u zemlji
Piše: Ilijana Grgić

Erste Group Immorenta u Hrvatskoj, tvrtke Niva i grada Jastrebarskog kreću s izgradnjom logističkog centra Immopark Zagreb u koji se planira ulaganje teško 55 milijuna eura. Investitori ističu da će to biti jedan od najvećih logističkih centara u Hrvatskoj, sa 66 tisuća četvornih metara skladišnog prostora., cenatr se gradi u poslovnoj zoni Čabdin u Jastrebarskom.

- Završetak gradnje prvog objekta površine 13.tisuća četvornih metara planiran je za prvo tromjesečje 2012. godine, a potpuni završetak gradnje očekuje se za dvije godine, kažeTomislav Matija Varga predsjednik Uprave Erste Group Immorenta, koji navodi da je lokacija optimalna, a Hrvatska po površni skladišnih prostora tek na 50 posto europskih standarda.

NIKICA VALENTIĆ: Perspektiva Hrvatske, s obzirom na njezin zemljopisni položaj, je u razvoju i povezivanju raznih oblika prometa, što otvara mogućnost proširenja logističkog centra u Jastrebarskom u najveći distribucijsko - logistički centar u zemlji.

Projekt financira Erste Group Immorent, projektiranje i nadzor obavlja zagrebačka Niva Inženjering, a glavni izvođač građevinskih radova je Zagorje Tehnobeton iz Varaždina.


Nikica Valentić, predsjednik Nadzornog odbora Nive napominje da je gradnja već počela.

- Riječ o tehnološki najmodernijem logističkom centru u Hrvatskoj. Perspektiva Hrvatske, s obzirom na njezin zemljopisni položaj, je u razvoju i povezivanju raznih oblika prometa, što otvara mogućnost proširenja logističkog centra u Jastrebarskom u najveći distribucijsko - logistički centar u zemlji, smatra Valentić.

 

U tijeku je su ozbiljni pregovori s potencijalnim korisnicima usluga centra, a potpisano je, kako kažu, i jedno ozbiljno pismo namjere, no o kojim se kompanija radi za sada nisu željeli precizirati.

 

- Da nismo sigurni da ćemo to iznajmiti, ne bi ulazaili u takve poslove, normalno, sve ovisi i gospodarskim kretanjima u zemlji, napomenuo je Valentić, ističući da 2013. očekuje ozbiljan rast hrvatskog gospodarstva.