A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kresimir-sever-020.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Krešimir Sever: Ivica Mudrinić ne bi smio biti u Josipovićevom savjetu | Politika+
Tvrtke

HT I OTKAZI: Krešimir Sever: Ivica Mudrinić ne bi smio biti u Josipovićevom savjetu

Poziv svim sindikatima u HT-u da se zajedno suprotstave novom otpuštanju radnika.

Piše: Ilijana Grgić

- Predsjedniku Uprave HT-a Ivici Mudriniću nije mjesto u Gospodarskom savjetu predsjednika Republike Ive Josipovića, jer provodi sasvim suprotnu poslovnu politiku od one za koju se javno zalaže predsjednik, izjavio je Krešimir Sever predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

"Umjesto politike zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta Mudrinić nastavlja s otpuštanjima."

- Umjesto politike zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta Mudrinić nastavlja s otpuštanjima i provedbom politike koja je u potpunosti podređena ostvarivanju profita nauštrb radnih i socijalnih prava ljudi, ustvrdio je Sever na konferenciji za novinare.

 

Hrvatski sindikat telekomunikacija, koji je u sastavu Nezavisnog hrvatskog sindikata upozorava da, usprkos prošlogodišnjoj visokoj dobiti Hrvatskog Telekoma od gotovo 2 milijarde kuna, radnicima prijete novi otkazi te da su izloženi nerealnim željama poslodavca, to jest mobbingu.


Smatraju da je uprava T-HT-a uvela stroge mjere štednje na zahtjev stranog vlasnika kojemu je jedino stalo do izvlačenja profita iz kompanije, što je rezultiralo smanjenom kvalitetom usluge i otpuštanjima radnika.

"Uprava nastavljao smanjivati broj zaposlenih i prebacivati njihov posao na preostale radnike, koji zbog obima posla ne stignu ispunjavati zadane ciljeve . Povećava se broj ugovora o radu na određeno vrijeme, 1200 studenta."
Čelnik Hrvatskog sindikata telekomunikacija Juko Cikojević poziva sve sindikate u HT-u da se zajedno suprotstave novom otpuštanju radnika koje bi moglo biti početkom iduće godine.


- Uprava nastavljao smanjivati broj zaposlenih i prebacivati njihov posao na preostale radnike, koji zbog obima posla ne stignu ispunjavati zadane ciljeve . Povećava se broj ugovora o radu na određeno vrijeme, 1200 studenta. U ovoj krizi viška radnika u HT-u nema i zato ćemo se uz potporu svih sindikata boriti protiv proglašenja tehnološkog viška upozorava Cikojević.

 

Cikojević upozorava DA je kvota od 300 radnika tehnološkoga viška, ove godine ispunjena, a radi se o radnicima svih profila.

 

U priopćenju Hrvatskog Telekoma ističe se da su začuđeni ovakvim istupom Hrvatskog sindikata telekomunikacija, iako razumiju njihov nemir.

 

"HST dugo godina rješava probleme do kojih dolazi u odnosu poslodavca i sindikata dijalogom, pa zna da će tako biti i ovaj put. Situacija na tržištu za mnoge kompanije, pa tako i za našu, je izazovna i logično je da pritisak na tržištu stvara i određeni pritisak na promjene unutar kompanije. To su normalne okolnosti poslovanja u današnje krizno vrijeme.

U telekom sektoru s novim tehnologijama mijenjaju se uvjeti poslovanja i potrebe tržišta te je logično da im se kompanija prilagođava ili u suprotnom, gubi utakmicu.

Činjenica je da se u Hrvatskom Telekomu ozbiljno i puno radi, ali je isto tako i činjenica da bi kod nas mnogi htjeli raditi, što potvrđuju i nezavisna istraživanja po kojima je Hrvatski Telekom već godinama među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj."

Ističu da svoj posao rade maksimalno odgovorno, u potpunosti u skladu sa zakonom te s ciljem osiguranja stabilnog poslovanja i vrijednosti za korisnike, zaposlenike te sve dioničare kojih je uz DT više od 220.000.

Također podsjećaju i da je u Hrvatskom Telekomu na snazi važeći Kolektivni ugovor s definiranim pravima zaposlenika u čijem su stvaranju sudjelovali i kolege iz Hrvatskog sindikata telekomunikacija te ga potpisali prije samo nekoliko mjeseci.