Tvrtke

IZBORI U HGK: Zorislav Antun Petrović drugi protukandidat Nadanu Vidoševiću!

Motiv mu je "želja da se u javnosti otvore neke teme, a skupštinu ugledne institucije kao što je HGK smatra idealnim mjestom za to".

Piše: PolitikaPLus


ZORISLAV ANTUN PETROVIĆ: Motiv mu je "želja da se u javnosti otvore neke teme, a skupštinu ugledne institucije kao što je HGK smatra idealnim mjestom za to".

Iako se činili da će jedini protukandidat Nadanu Vidoševiću u izboru novog čelnika Hrvatske gospodarske komore biti mlađahni i javnosti nepoznati Gordan Žanić, vlasnik isto tako slabo poznate tvrtke registrirane za veleprodaju informatičke opreme, stiže jedan barem na papiru mnogo opasniji protivnik. No, ne dolazi direktno iz gospodarstva.


Naime, kandidaturu je najavio i Zorislav Antun Petrović, član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i nekadašnji predsjednik Transparency Internationala Hrvatska. Kako je rekao za Poslovni dnevnik, njegov glavni motiv za kandidaturu je "želja da se u javnosti otvore neke teme, a skupštinu ugledne institucije kao što je HGK smatra idealnim mjestom za to".

U Komori zasada nisu mogli reći koliko je kandidatura zaprimljeno, je li u posljednji trenutka pristigla još koja i jesu li valjane, tako da ćemo morati sačekati dok ih ne otvori Upravni odbor HGK.