A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gordan-zanic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nadan Vidošević ima čak pet protukandidata za predsjednika HGK | Politika+
Tvrtke

IZBORI U HGK: Nadan Vidošević ima čak pet protukandidata za predsjednika HGK

Gordan Žanić, Zorislav Antun Petrović, Damir Jelić, Miodrag Radić i Boris Solomun!

FOTO: Mlađahni Gordan Žanić ipak neće ući u dvoboj s Vidoševićem, barem za sada.
Piše: Ivan Klarić


ZORISLAV ANTUN PETROVIĆ: Motiv mu je "želja da se u javnosti otvore neke teme, a skupštinu ugledne institucije kao što je HGK smatra idealnim mjestom za to".

Upravni odbor HGK otvorio je pristigle kandidature čak pet protukandidata aktualnom predsjedniku Hrvatske gospodarske komore. Prvi se oglasio mlađahni i javnosti nepoznati Gordan Žanić vlasnik isto tako slabo poznate tvrtke registrirane za veleprodaju informatičke opreme, stiže jedan barem na papiru mnogo opasniji protivnik, a preko vikenda je svoju kandidaturu priznao i jedan od čelnika hrvatskog Transparency Internationala.

26-godišnji Gordan Žanić, vjerojatno je potaknut odvažnim primjerima kandidatura, kao u slučaju pobjede mladog Davora Bernardića u zagrebačkom SDP-u,

Zorislav Antun Petrović, član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i nekadašnji predsjednik Transparency Internationala Hrvatska veli da je njegov glavni motiv za kandidaturu je "želja da se u javnosti otvore neke teme, a skupštinu ugledne institucije kao što je HGK smatra idealnim mjestom za to".

26-godišnji Gordan Žanić, vjerojatno je potaknut odvažnim primjerima kandidatura, kao u slučaju pobjede Davora Bernardića u zagrebačkom SDP-u, rekao nam je da se ne bi ni kandidirao da ne misli da može pobijediti Nadana Vidoševića, obećavajući niz promjena koje su do sada više ili manje glasno tražili poduzetnici.

No, zadaća koju su je sam zadao, postaje sve teža jer smo pred sjednicu skupštine HGK, i službeno dobili potvrdu imena još trojice kandidata: Damir Jelić, Miodrag Radić i Boris Solomun!