A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dominique-strauss-khan-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dominique Strauss-Kahn bi ipak mogao sudjelovati u kampanji ljevice | Politika+
Svijet

POVRATAK: Dominique Strauss-Kahn bi ipak mogao sudjelovati u kampanji ljevice

"Kako bi mogao ostati izvan najveće borbe kad je kategorički imperativ pobijediti Sarkozya?"

FOTO: Dominique Strauss-Kahn
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Dominique Strauss-Kahn, bivši čelnik MMF-a koji se vratio u Francusku nakon skandala zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, vjerojatno će sudjelovati u predizbornoj kampanji ljevice 2012. godine, rekao je njegov politički saveznik u ponedjeljak.

"To je čovjek koji je svoj život posvetio javnom poslu, čija je strast politika i koji je predan ljevici."

Pierre Moscovici, zastupnik socijalista i bivši ministar, bio je jedan od najvećih podržavatelja kandidature Strauss-Kahna za izbore a sada je koordinator kampanje novog favorita socijalista Francoisa Hollandea.

"Mislim da će to učiniti", odgovorio je Moscovici televiziji BFM na pitanje hoće li bivši socijalistički favorit za predsjedničkog kandidata pomoći da njegov bivši rival pobijedi na izborima.

"Kako bi mogao ostati izvan najveće borbe kad je kategorički imperativ pobijediti   Sarkozya?"
"To je čovjek koji je svoj život posvetio javnom poslu, čija je strast politika i koji je predan ljevici", rekao je Moscovici. "Kako bi mogao ostati izvan najveće borbe kada je pred nama Nicolas Sarkozy, a kategorički imperativ je pobijediti ga?".

Glasnogovornik Socijalističke stranke Benoit Hamon bio je oprezniji i na konferenciji za tisak je rekao da bi glas Strauss-Kahna mogao biti koristan u kampanji ljevice, ali da nije ključan.

Socijalistička protukandidatkinja Francoisa Hollandea Martine Aubroy u anketama zaostaje nekoliko postotaka, no oboje uživaju dovoljnu potporu birača za pobjedu nad Sarkozyjem. Socijalisti će u listopadu birati svog kandidata za predsjedničke izbore koji će se održati u travnju i svibnju iduće godine.

Savjetnica Strauss-Kahna za odnose s javnošću Anne Hommel novinarima je pred njegovim stanom u Parizu najavila da će Strauss-Kahn za dva tjedna javno govoriti prvi put od njegova uhićenja u svibnju u New Yorku zbog kasnije odbačenih optužbi za pokušaj silovanja.