A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/radic%20danko.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Robert Šola: Da Danko Radić ima imalo morala, odstupio bi! | Politika+
Sport

KOŠARKA NA DNU: Robert Šola: Da Danko Radić ima imalo morala, odstupio bi!

'Radića se može smijeniti kad bi politika to odlučila, kad bi Tedeschi i Karamarko to odlučili.'

FOTO: Danko Radić
Piše: Ilijana Grgić, Ivan Klarić

Nakon što je u susretu posljednjeg, petog kola C skupine Europskog prvenstva u Litvi, hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila od Grčke 69:74 i tako se, prvi put u povjesti, naši košarkaši nisu uspjeli plasirati u drugi krug eurobasketa, izbornik Josip Vranković dao je ostavku.

 

'Po županijskim savezima postavio je svoje ljude, koji primaju po 5 do 10 tisuća kuna i oni znaju da ako idu maknuti Danka, nestat će i novca.'

No, u javnosti se radi pritisak i na predsjednika HKS-a Danka Radića da također napusti svoju funkciju. Radića i njegovu ulogu u srozavanju hrvatske košarke prokomentirao je glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

 

>> Josip Vranković: Više nisam izbornik, Popović: Ispričavam se javnosti u ime svih nas

 

- Danko Radić je 16 godina na čelu hrvatske košarke i u tom periodu košarka tone. Da ima imalo morala on bi odstupio, jer ga je očiti nemoguće smijeniti, tvrdi Šola i nastavlja.

 

- Po županijskim savezima postavio je svoje ljude, koji tamo sjede, koji primaju po 5 do 10 tisuća kuna i oni znaju da ako idu maknuti Danka, nestat će i novca i tih nekih sitnih benificija, jasno će Šola.

 

'Radića se može smijeniti kad bi politika to odlučila, kad bi Tedeschi i Karamarko to odlučili.'

Šola ističe da su rezultati košarkaške reperezentacije ogledalo njegove vladavine.

 

- Sigurno je na njemu dio krivice što se hrvatski košarkaši velikani nisu iskazali u svojem postigračkom doprinosu, iako je činjenica da se i oni sami nisu, po tom pitanju pretjerano trudili, jasno će Šola i na kraju zaključuje.

 

- Radića se može smijeniti kad bi politika to odlučila , kad bi Tedeschi i Karamarko to odlučili, dovoljno je da to bude prešutan dogovor, naposljetku će Šola.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sportske novosti, robert šola, danko radić