A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kornati.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministarstvo unutarnjih poslova: Naprava s Kornata nije eksplozivna! | Politika+
Hrvatska

POTVRDA: Ministarstvo unutarnjih poslova: Naprava s Kornata nije eksplozivna!

'Nije nam poznata konkretna namjena za to sredstvo, ali sigurno je da ne predstavlja nikakvu eksplozivnu opasnost.'

FOTO: Dio bojne naprave pronađene na Kornatu ne sadrži nikakve eksplozivne ni zapaljive komponente, kažu u MUP-u
Piše: PolitikaPlus/HRT

Dio bojne naprave pronađene na Kornatu ne sadrži nikakve eksplozivne ni zapaljive komponente i ne predstavlja nikakvu eksplozivnu opasnost. Nije nam poznata konkretna namjena za to sredstvo, ali sigurno je da ne predstavlja nikakvu eksplozivnu opasnost. Nalaze vještaćenja je na konferenciji za novinare objavio Marijan Nikolaus iz Protueksplozijskog odjela Ravnateljstva policije.

 

'Nije nam poznata konkretna namjena za to sredstvo, ali sigurno je da ne predstavlja nikakvu eksplozivnu opasnost.'

Dodao je da dosadašnji tijek istrage ukazuje da je, najvjerojatnije, riječ o nekoj vrsti lokatora (obilježavača cilja) ili neke vrste mamca za rakete i zrakoplove.

Dio bojne naprave koju su vještačili u MUP-u nedavno je pronašao murterski ribar na otoku Kornat. Dio javnosti sumnja da se naprava može povezati s pogibijom 12 vatrogasaca u tragediji na Kornatu 30. kolovoza 2007. nego na dijelu otoka koji požar nije zahvatio.

Umirovljeni časnik HV-a Nediljko Pušić tvrdi kako ima dokaze da su dvanaestorica vatrogasaca na Kornatu poginula zbog zaostale bombe NATO saveza. Na osnovu fotografije koju sam ja dobio, zaključio sam da je projektil proizveden po standardu američke vlade o proizvodnji naoružanja i vojne opreme. Proizveden je 1995. i radi se o vođenom protuoklopnom projektilu.

 

Tu je teoriju medijima iznio i jedini preživjeli vatrogasac s Kornata Frane Lučić, i to prije četvrte godišnjice pogibije vatrogasaca. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je pak kako nema dokaza koji bi potvrdili tu teoriju o pogibiji vatrogasaca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kornati, bomba, frane lučić