Tvrtke

SPAJANJA: Agrokor bez komentara na prikupljanje ponuda za Mercator

"Ne znamo u kojem će smjeru proces dalje ići pa ga ne možemo komentirati"

Piše: PolitikaPlus/Hina/STA

Iz Agrokora danas nisu željeli komentirati najave da će londonska ING banka do 5. listopada prikupljati neobvezujuće ponude za 50,03 posto dionica Mercatora.

"Ne znamo u kojem će smjeru proces dalje ići pa ga ne možemo komentirati", tek su kratko kazali u Agrokoru.

Neobvezujuće ponude zatražene od svih koji su svoj interes za to iskazivali i na ranijim natječajima, među ostalim i od Agrokora.

Vijest da će ING banka, koja je odabrana kao konzultant u novom postupku prikupljanja neobvezujućih ponuda za strateškog partnera koji bi bio spreman ući u vlasništvo najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, prikupljati neobvezujuće ponude za Mercator danas prenose slovenski mediji.


Slovenska agencija STA navodi da se iz izvora u ING banci doznaje da su neobvezujuće ponude zatražene od svih koji su svoj interes za to iskazivali i na ranijim natječajima, među ostalim i od Agrokora.

STA navodi i da je već počeo postupak prikupljanje ponuda za preuzimanje više od 50 posto dionica Mercatora kojima raspolažu banke i Pivovarna Laško (PL), a trajat će do 5. listopada, što su u ING banci potvrdili, ali detalje nisu željeli komentirati.

U prijašnjem natječaju, koji se odnosio na 23,34 posto dionica Mercatora, a raspisala ga je prezadužena Pivovarna Laško, najbolju cjenovnu ponudu u konkurenciji nekoliko zainteresiranih, među kojima su dominirali investicijski fondovi, dao je Agrokor, ali je ponuda odbijena te je odlučeno da se ide u novi natječaj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pivovarna laško, laško, ing, agrokor, spajanja i preuzimanja, mercator, trgovački lanci