A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/medjugorje.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Čak 400 tisuća hodočasnika u kolovozu posjetilo Međugorje! | Politika+
Hrvatska

REKORD: Čak 400 tisuća hodočasnika u kolovozu posjetilo Međugorje!

Ovaj kolovoz po broju vjernika nadmašilo je u kolovozu sve dosadašnje rekorde posjeta, trideset godina od kada se obilježavaju Gospina ukazanja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

S više od 400.000 podijeljenih pričesti, a procjenjuje se da to odgovara broju hodočasnika koji pohode Međugorje, svetište Kraljice mira nadmašilo je u kolovozu sve dosadašnje rekorde posjeta, trideset godina od kada se obilježavaju Gospina ukazanja, izvijestio je informativni centar Mir iz Međugorja.

 

Svetište Kraljice mira po broju vjernika nadmašilo je u kolovozu sve dosadašnje rekorde posjeta, trideset godina od kada se obilježavaju Gospina ukazanja

Kako je naveo taj izvor, uz više stotina tisuća vjernika u Međugorju je tijekom kolovoza boravio i rekordni broj svećenika koji su pratili brojne organizirane skupine. Čak 7.280 sudjelovalo je u slavljenju misa kojih je u prosjeku dnevno bilo 234.

Rijeka hodočasnika nastavlja se i u prvim danima rujna. Veće skupine hodočasnika u Međugorje su pristigle iz Poljske, Belgije, Slovačke, Libanona, Španjolske, Argentine, Mađarske, Austrije, Njemačke, Italije, Danske, Irske, SAD-a i Engleske.

Ove godine obilježava se 30. obljetnica od kako se Gospa, kako osobno tvrde, počela ukazivati djeci u lipnju 1981. godine. Šestero vidjelaca i danas tvrde da im se međugorska "Kraljica mira" ukazuje šaljući poruke mira i poziva na molitvu i obraćenje. Otada je u ovo hercegovačko mjesto hodočastilo više desetina milijuna vjernika iz svih dijelova svijeta.

Prošle godine Sveta Stolica imenovala je međunarodno povjerenstvo za istraživanje međugorskog

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

međugorje