A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-807.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otkopane HDZ-ove bilježnice: 13 milijuna kuna vrhu stranke i estradnjacima | Politika+
Hrvatska

ISTRAGA: Otkopane HDZ-ove bilježnice: 13 milijuna kuna vrhu stranke i estradnjacima

Prvi čvrsti dokaz da je HDZ predsjedničku kampanju vodio s nelegalnim sredstvima.

Piše: PolitikaPlus/VLM

Isplatnice iz crnog fonda blagajnica HDZ-a Branka Pavošević zakopala je u vrtu. Originalno su na njima bilježeni iznosi i osobe kojima je izdavala novac, a naknadno je na neke od njih dodala bilješku da su u pozadini troškovi kampanje J. Kosor. Pokažu li se nakon provjera i ispitivanja drugih svjedoka njezine tvrdnje točnima, to će biti prvi dokaz da je HDZ predsjedničku kampanju vodio s nelegalnim sredstvima, piše Večernji list.

No, ujedno bi to trebao biti i presudni element za otvaranje kaznenog postupka protiv HDZ-a kao pravne osobe. Kako Večernji list neslužbeno doznaje od izvora bliskih istrazi, Pavošević je USKOK-u detaljno obrazložila svaku iskopanu isplatnicu na kojoj je navedeno ime osobe kojoj se novac isplaćuje, iznos te u većini slučajeva i datum isplate.

A na tim su isplatnicama imena poput Ratka Mačeka, Darka Milinovića, Biance Matković, Antuna Vrdoljaka, fotografa Damira Hoyke, estradnih zvijezda Jacquesa Houdeka, Miroslava Škore...

Gotovo svih tih 13 milijuna kuna, prema tvrdnjama Pavošević, otišlo je na financiranje predsjedničke kampanje Jadranke Kosor 2004. i 2005. godine te za njezinu kampanju u 1. izbornoj jedinici za parlamentarne izbore 2007.


TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANU VEČERNJEG LISTA!

 

U telefonskom razgovoru za HTV potpredsjednik HDZ-a Darko Milinović kazao je kako o ovim navodima nema nikakvih saznanja.

-Znam samo za onaj legalni dio i to je sve, rekao je Milinović te dodao kako institucije trebaju istražiti te navode.

Potvrdio je da je novac primio, ali prema njegovim saznanjima, radi se o novcu prikupljenom članarinama i ostalim legalnim načinima na koje svaka stranka prikuplja sredstva.

 

 

 

                 JADRANKA KOSOR O FINACIRANJU

                       IZBORNIH KAPMPANJA


 

 

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor  komentirajući medijski napis o navodnom financiranju njezinih izbornih kampanja iz crnih fondova HDZ-a, da svatko tko je lopov i svatko tko je ukrao mora završiti u zatvoru.

 

-Sasvim je sigurno da oni koji su, ako je toga bilo, uzimali novac, moraju odgovarati, moraju stati pred lice pravde, bez obzira na cijenu koju mi moramo podnijeti u ovom trenutku, rekla je premijerka, dodajući kako nije lako odgovarati na takva pitanja.

 

Kako je naglasila dok ja na čelu vlade i HDZ-a borba protiv korupcije apsolutno će ići uzlaznim tijekom.

 

-Borba će biti apsolutno bezrezervna, a ovo što se sada događa je na neki način odgovor nekih meni, ali to me neće ustrašiti .

 

Premijerka je izrazila svoju punu potporu radu Državnog odvjetništva, USKOK-a i policije.Osvrćući se na današnji medijski napis napomenula je i da po tome kako je pisan ispada da je HDZ imao samo dvije kampanje - jedna predsjednička 2005., a druga je bila samo jedna, 2007. godine.

 

-Znači da smo pobijedili samo u prvoj izbornoj jedinici i tu osvojili 66 mandata, jer se ni o jednoj drugoj izbornoj jedinici ništa ne piše, dodala je.