A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-569.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Čedo Prodanović: Sanader nije Zorro, u svojoj obrani nikog ne tereti | Politika+
Hrvatska

ODGOVOR: Čedo Prodanović: Sanader nije Zorro, u svojoj obrani nikog ne tereti

"Šeks vjeruje prvom iskazu Pavošević u kojem ona tereti Sanadera, ali ne i trećem iskazu kojim navodno tereti HDZ."

FOTO: Ivo Sanader
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Obrana Ive Sanadera odbacila je danas optužbe potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa da je bivši premijer i predsjednik te stranke Zorro osvetnik i glavni politički neprijatelj HDZ-a koji neistinama pokušava prebaciti odgovornost na druge nevine ljude.

Šeks nije konzistentan jer vjeruje prvom iskazu Pavošević u kojem ona tereti Sanadera, ali ne i trećem iskazu kojim se navodno tereti HDZ, pa to pripisuje nekoj podzemnoj aktivnosti Sanadera.


"Naš branjenik u svojoj obrani nikoga ne tereti, niti pojedince niti stranku. On tvrdi da je politički vodio HDZ, a da su drugi, prije svega tajnik stranke i blagajnica, bili operativno zaduženi za organizaciju i financije", kazao je Hini jedan od Sanaderovih branitelja Čedo Prodanović, ustvrdivši da Sanader zbog pet istraga i pritvora ima "puno prečih problema nego li se baviti politikantskim borbama o kojima nagađa Šeks".

"On je usredotočen na svoju obranu i ne zanimaju ga nikakve političke igre i igrice. Da je htio atakirati na HDZ to bi učinio javno i to bi rekao i u svojim iskazima, a ne bi to radio preko bivše stranačke blagajnice Branke Pavošević kojoj je dao otkaz i koja, među ostalim, tereti i njega samoga", kazao je Prodanović.

Ustvrdio je da Šeks nije konzistentan jer vjeruje prvom iskazu Pavošević u kojem ona tereti Sanadera, ali ne i trećem iskazu kojim se navodno tereti HDZ, pa to pripisuje nekoj podzemnoj aktivnosti Sanadera.

Prodanović kaže da se u slučaju 'crnih fondova HDZ-a' Sanader brani tvrdnjom da o tome ne zna ništa te da su za to odgovorni drugi, ako je toga bilo. Dodje da obrana do kraja tjedna ima rok za odgovor na prvu optužnicu protiv bivšeg premijera i da na tome intenzivno rade.

Sanadera je USKOK nedavno optužio za ratno profiterstvo. Tereti ga se da je sredinom 90-ih kao zamjenik ministra vanjskih poslova zlouporabio položaj i ovlasti, nezakonito uzevši proviziju od austrijske Hypo banke za zajam koji je dogovarao u ime Hrvatske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, crni fondovi, vladimir šeks, dossier sanader, ivo sanader, čedo prodanović