A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Srb: Izbore 2007. godine su dobili nelegitimnim putem i zato HDZ treba otići s vlasti! | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Daniel Srb: Izbore 2007. godine su dobili nelegitimnim putem i zato HDZ treba otići s vlasti!

'Na vlast su ionako došli nelegitimnim putem jer su zadnje izbore 2007. godine, dobili nelegalnim novcem ukradenim od hrvatskih građana.'

FOTO: Daniel Srb
Piše: Ivan Klarić

Hrvatska stranka prava u kampanji za izbore 2007. godine bila je izložena žestokom političkom pritisku i to kroz novce izvučene iz hrvatskih tvrtki, kaže predsjednik HSP-a Daniel Srb, komentirajući tako aferu koja posljednjih nekoliko dana ozbiljno trese vladajući HDZ, ali i Hrvatsku.

 

'Na vlast su ionako došli nelegitimnim putem jer su zadnje izbore 2007. godine, dobili nelegalnim novcem ukradenim od hrvatskih građana.'

- Očito je da sada prava istina izlazi na vidjelo. No, ja moram postaviti pitanje zašto Državno odvjetništvo sve ovo nije radilo prije. Čini mi se da se sve ovo čekalo kako bi se koristilo za HDZ-ove unutarnje sukobe, kaže Srb postavljajući pitanje koliko je tog nelegalnog novca iskorišteno za destabilizaciju HSP-a.

- Druga stvar koja je zanimljiva je kako sve informacije cure iz USKOK-a i kome je u interesu da iskazi svih osoba u tom procesu izađu u medije. Ima li pritiska na USKOK kako bi se i USKOK i informacije s kojima raspolažu koristilo za sukobe unutar HDZ-a, pita se predsjednik HSP-a.

Srb kaže da je takozvana borba protiv korupcije, s kojom se HDZ-ovci na čelu s Jadrankom Kosor tako često hvale, zapravo unutrašnji sukob u HDZ-u.

- Hrvatsku je zadesila elementarna nepogoda zvana HDZ i zato bi, zbog svega lošeg što su napravili, od gospodarske katastrofe koje je zadesila Hrvatsku do ove najnovije afere, HDZ trebao raspisati izbore i otići s vlasti. A na vlast su ionako došli nelegitimnim putem jer su zadnje izbore 2007. godine, dobili nelegalnim novcem ukradenim od hrvatskih građana, jasno će Srb.

 

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić upozorio je da Hrvatska srlja u Europsku uniju, a premijerka Jadranka Kosor govori o velikom uspjehu za koji, kako je rekao, hrvatski građani ne znaju što im donosi.

Za to su "zaslužni" i HDZ i i SDP, ocijenio je Đapić. "HDZ je zajedno s SDP-om znao da hrvatski narod to ne želi, čak je i Ustav promijenjen kako bi referendum o pristupanju lakše prošao", kazao je.

Smatra, također, da je Hrvatska za ulazak u EU platila vrlo visoku cijenu. To je, prije svega, odricanje od samog sebe, odnosno odustajanje od gospodarskog pojasa, legitimiteta Domovinskog rata i izručenje njegovih simbola Haagu, rasprodaja nacionalnog bogatstva (banaka nakon sanacije, HT-a, INA-e, ocijenio je. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskok, daniel srb, hdz, hsp, korupcija, danijel srb