A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-hdz-602.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Jadranka Kosor: Karamarko se vratio u HDZ! Nitko i ništa nas neće prestrašiti! | Politika+
Hrvatska

POZIV: VIDEO Jadranka Kosor: Karamarko se vratio u HDZ! Nitko i ništa nas neće prestrašiti!

Nikad se ničim nisam okoristila - Dođite u moj stan, prebrojite slike i tepihe!

Piše: Ilijana Grgić. Snimke: PolitikaPlusTV

- Ovo nije izvanredna konferencija za medije, ovo je normalna konferencija u svrhu primanja Tomislava Karamarka u HDZ, rekla je premijerka Jadranka Kosor na početku na brzinu sazvane konferencije za medije u središnjici HDZ-a.

 

'Vrši se veliki pritisak na HDZ, no nećemo odustati u borbi protiv korupcije. Oni koji su uzeli moraju stati pred lice pravde.'

Na konferenciji je osobno bio i Tomislav Karamarko koji je pokazao člansku iskaznicu s brojem preko milijun.


- Odlično smo surađivali, vjerujem da ćemo sada još više surađivati. Bilo je pretisaka da ga se smijeni, no Karamarko je pokazao da je dobar tandem s premijerkom – istaknula je Kosor.


– Nećemo posustati, nitko i ništa nas neće prestrašiti. Bit ćemo uporni u borbi protiv kriminala i korupcije. Dodatno ćemo tražiti da se poštuju i provode svi zakoni, pa i oni o neovlaštenom curenju informacija iz procesa koji nisu završeni., rekla je Kosor te istaknula da se vrši veliki pritisak na HDZ, no da oni neće odustati u borbi protiv korupcije.

 


 

- Oni koji su uzeli moraju stati pred lice pravde, rekla je Kosor, napominjući da se nikad se ničin nijeokoristila: Dođite u moj stan, pregledajete sve, prebrojite slike i tepihe!... , retorički ili ne, pozvala je novinare koji stajali pred njom.

 

Danas sam obnovio svoje članstvo. Imao sam zeleno svjetlo i poticaj da upregnemo MUP u jedno tijelo za borbu protiv korupcije, kao nezavisni ministar. HDZ je stranka koja prolazi katarzu i čišćenje, pogledajte kako drugi reagiraju

Na novinarski upit da konačno kaže tko ih to plaši i tko im to podmeće, Kosor nije željela precizirati.


- Radi se o predmetima koje traju, u kojem traju istrage, ili predmeti koji su još pred sudom. Sve što sam imala i sve što imama za reći reći ću institucijama države koje su za to zadužene. Moja suradnja je potpuna, apsolutna i otvorena. Ali sasvim sigurno nećemo dozvoliti da istražuju da presuđuju i da sude i da izvršavaju kazne ni mediji ni neke druge političke stranke u Hrvatskoj. Pogotovo sada se radi da se žele dobiti izbori prije onoga datuma kojeg smo kao vladajuća koalicija dogovorili, rekla je Kosor, zatraživši od medija 'ravnopravan ulazak u predizbornu utrku, pa neka pobijedi najbolji'.


'Sve ovo što se događa je uvod u skupštinu HDZ-a u subotu, da u stranci vlada kaos, rasulo i frakcijske borbe. Poručujem svim članovima, dođite, bit će veličanstveno', rekla je Kosor.

 

Novinarima se obratio i ministar Karamarko.

 

- Danas sam obnovio svoje članstvo. Imao sam zeleno svjetlo i poticaj da upregnemo MUP u jedno tijelo za borbu protiv korupcije, kao nezavisni ministar, rekao je Karamarko.

 

 

 

- HDZ je stranka koja prolazi katarzu i čišćenje, pogledajte kako drugi reagiraju', dodao je.

- Želim uložiti energiju u konsolidaciju redova HDZ-a i rad ove Vlade, rekao je Karamarko, novi/stari član HDZ-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crni fondovi, tomislav karamarko, jadranka kosor