A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/radnici-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Donijeto rješenje: Riječka Transadria ide u stečaj | Politika+
Tvrtke

STEČAJ: Donijeto rješenje: Riječka Transadria ide u stečaj

Zahtjev za pokretanje stečaja podnijela je skupina od 64 od ukupno oko 200 radnika Transadrije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na Trgovačkom sudu u Rijeci danas je donijeto rješenje o pokretanju stečajnog postupka Transadrije d.d., doznaje se od stečajnog upravitelja Zdravka Čupkovića. Prema rješenju, vjerovnici u roku od 30 dana mogu prijaviti tražbine, a prvo ispitno i izvještajno ročište zakazano je za 15. studenoga ove godine, rekao je Čupković.

Radnici već devet mjeseci nisu primili plaće, a račun tvrtke blokiran je gotovo godinu dana.

Zahtjev za pokretanje stečaja podnijela je skupina od 64 od ukupno oko 200 radnika Transadrije, a prošloga tjedna, na ročištu u prethodnom postupku za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, i Uprava te tvrtke suglasila se s pokretanjem stečaja.

Radnici, koji očekuju da će stečaj omogućiti preustroj i oporavak Transadrije, već devet mjeseci nisu primili plaće, a račun tvrtke blokiran je gotovo godinu dana.

Po podacima iz Sindikata pomoraca Hrvatske, veći vjerovnici Transadrije su banke, korisnici usluga, porezna uprava i radnici. Ukupna dugovanja, po podacima Sindikata, procjenjuju se na oko 70 milijuna kuna, od kojih je oko 20 milijuna kuna duga prema bivšim i sadašnjim radnicima Transadrije.

Najveći pojedinačni vlasnički udjel ima država, oko 28 posto, a ostali su vlasnici uglavnom mali dioničari.

Transadrija ima u svom vlasništvu vrijedne nekretnine, a vlasnik je i 50 posto vlasničkog udjela u Luci Šibenik. U drugom tromjesečju ove godine Transadrija je ostvarila gubitak od oko 7,3 milijuna kuna, a gubici u prvoj polovici godine iznose gotovo 15 milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stečaj, transadria, zdravko čupković