A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/maksimir.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Marca o Boysima: BBB je jedna od najnasilnijih desničarskih skupina | Politika+
Sport

LOŠ GLAS: Marca o Boysima: BBB je jedna od najnasilnijih desničarskih skupina

Marca također nije propustila nadodati da su navijači donedavno bojkotirali Dinamove nastupe.

Piše: PolitikaPlus

"Real se u srijedu neće boriti samo protiv Dinamovih nogometaša, nego i protiv navijača koji znaju stvoriti jednu od najvrućijih stadionskih atmosfera u Europi", izvijestio je svoje čitatelje Marcin novinar Santiago Siguero...

 

Marca također nije propustila nadodati da su navijači donedavno bojkotirali Dinamove nastupe.

Dinamove je navijače Marca predstavila kao jednu od najozloglašenijih ultradesničarskih navijačkih skupina na Starom kontinentu. Navodi se da su Bad Blue Boysi oformljeni 1986. godine, i da su najpoznatiji po obračunu s pripadnicima milicije uoči neodigrane utakmice protiv Crvene zvezde u Maksimiru 13. svibnja 1990. godine.

"Zvonimir Boban tom je prilikom svog navijača od milicijskog pendreka zaštitio kung fu udarcem u stilu Nizozemca Nigela de Jonga. U spomen na taj dan pri ulasku na stadion nalazi se spomenik koji podsjeća na navijače kluba koji su krenuli u rat protiv srbijanskih okupatora 13. svibnja 1990. godine", navodi autor.

Siguero također podsjeća na Dinamovo izbacivanje iz Europe zbog incidenata u Auxerreu 1993. godine, kao i na kaznu oduzimanja triju bodova u skupini Europa lige zbog huliganskih ispada pripadnika BBB-a prije dvije godine u Temišvaru.

Marca također nije propustila nadodati da su navijači donedavno bojkotirali Dinamove nastupe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

real madrid, dinamo, bad blue boys