A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/manager-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

USKOK će ispitati sve koji tvrde da su dobili preslike tajnih iskaza | Politika+
Hrvatska

CURENJE: USKOK će ispitati sve koji tvrde da su dobili preslike tajnih iskaza

USKOK pozvati na razgovor sve osobe koje tvrde da su "iz izvora bliskih istrazi" dobile preslike tih dokaznih radnji.

Piše: PolitikaPlus/Hina

USKOK je večeras izvijestio da nastavlja provoditi izvide zbog objavljivanja tajnih iskaza u medijima jer se, unatoč poduzetom kriminalističkom istraživanju radi otkrivanja počinitelja, i dalje u medijima objavljuju podaci iz tajnih istraga.

USKOK će pozvati na razgovor sve osobe koje tvrde da su "iz izvora bliskih istrazi" dobile preslike tih dokaznih radnji.

USKOK ne navodi o kojem je slučaju odavanja službene tajne riječ, no mediji su proteklih dana objavili tajni iskaz bivše računovotkinje HDZ-a Branke Pavošević o crnom fondu HDZ-a.

Zbog toga će USKOK pozvati na razgovor sve osobe koje tvrde da su "iz izvora bliskih istrazi" dobile preslike tih dokaznih radnji, odnosno saznale njihov sadržaj kako bi na taj način prikupio podatke i činjenice potrebne za pokretanje kaznenog postupka zbog odavanja podataka iz istraga.

Navodeći da objavljivanje sadržaja dokaznih radnji šteti probicima istrage, posebno kako se objavljivanjem sadržaja dokaznih radnji posredno sprječava dokazivanje, USKOK podsjeća da je zbog objave cjelokupnih i dijela dokaznih radnji tijekom istrage nakon izvršenih provjera zatražio od policije poduzimanje kriminalističkih istraživanja radi otkrivanja počinitelja.

Kako se unatoč tome u medijima i dalje objavljuju dijelovi sadržaja dokaznih radnji, a posebno zbog objavljivanja faktično cjelokupnog iskaza jednog osumnjičenika, USKOK je izvijestio da je nastavio s provođenjem izvida kako bi se utvrdilo tko je od osoba kojima su ti podaci u postupku dostupni te podatke dao drugim osobama ili medijima i samim time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je da ne vjeruje da je iz USKOK-a iscurila informacija da je samo pitanje dana kada će protiv Hrvatske demokratske zajednice biti podignuta optužnica. Upozorila je da ni jedna informacija iz niti jedne istrage ne bi smjela biti dostupna javnosti te najavila da će se Vlada potruditi doznati što se događa i tko to eventualno daje iskaze koji u ovoj fazi istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, branka pavošević, uskok