A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivica-todoric-020.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Moody's snizio prognozu Agrokorovog kreditnog rejtinga | Politika+
Tvrtke

PROCJENE: Moody's snizio prognozu Agrokorovog kreditnog rejtinga

"Ročnost obveza prema bankama nije poboljšala kao što se očekivalo prilikom dodjele pozitivne prognoze u prosincu 2010."

FOTO: Ivica Todorić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Agencija Moody's Investors Service snizila je prognozu za kreditni rejting Agrokora iz pozitivne u stabilnu, upozorivši da očekivana poboljšanja pozicija u kreditnim obvezama nisu ostvarena. Agencija je ujedno potvrdila Agrokorov važeći kreditni rejting B2.

"Moody's priznaje značajna poboljšanja u proteklim godinama kako bi se poboljšao profil ročnosti Agrokorovih obveza, ali promjena prognoze odražava i kratkoročne dugove koje u Moody'su promatraju posebno u kontekstu sve teže situacije s financiranjem u Europi."

Promjena prognoze iz pozitivne u stabilnu odražava činjenicu da se ročnost obveza prema bankama nije poboljšala kao što se očekivalo prilikom dodjele pozitivne prognoze u prosincu 2010., tumači vodeća Moody'sova analtičarka Tanya Savkin.

Agencija je 9. prosinca poboljšala Agrokorovu prognozu iz stabilne u pozitivnu zahvaljujući poboljšanim poslovnim rezultatima i pozicijama u kreditnim obvezama.

"Smatra se također da ročnost za razdoblja do kraja prosinca 2010., ožujka 2011. i lipnja 2011. nije u skladu s izgledima za podizanje rejtinga u kategoriju B1... Moody's priznaje značajna poboljšanja u proteklim godinama kako bi se poboljšao profil ročnosti Agrokorovih obveza, ali promjena prognoze odražava i kratkoročne dugove koje u Moody'su promatraju posebno u kontekstu sve teže situacije s financiranjem u Europi", ističe Savkin.

Stabilna prognoza ipak odražava uvjerenje da će Agrokor zadržati solidan tempo podmirivanja financijskih obveza usprkos izazovnim ekonomskim prilikama.

Agencija bi mogla ponovno poboljšati prognozu za kreditni rejting Agrokora ako se poboljša poslovna izvedba i financijska disciplina, ističe se u priopćenju objavljenom u četvrtak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

agrokor, moody's, kreditni rejting, rejting, Tanya Savkin