Hrvatska

IZBORI: Zlatko Klarić: Blok će pozvati Mesića da povede umirovljenike na izbore!

Pozvao je umirovljenike da svi zajedno izađu na izbore, po uzoru na Sloveniju.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Koorodinator Bloka umirovljenici zajedno, u kojemu su Akcija socijaldemokrata Hrvatske, Splitska stranka umirovljenika i Stranka umirovljenika Hrvatske, Zlatko Klarić pozvao je danas sve umirovljenike, njihove udruge i stranke da se ujedine i zajednički izađu na izbore kako bi se ujedinjeni oduprli višegodišnoj diskriminaciji hrvatskih umirovljenika.

Pozvao je umirovljenike da svi zajedno izađu na izbore po uzoru na Sloveniju, gdje je osam umirovljenika u parlamentu.

Klarić je na konferenciji za novinare ispred zagrebačkog ureda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje rekao da je HDZ opljačkao umirovljenika, a SDP ih prevario te stoga "moraju pasti".

Pozvao je umirovljenike da svi zajedno izađu na izbore po uzoru na Sloveniju, gdje je osam umirovljenika u parlamentu, a tamošnji umirovljenici imaju puno viši standard, dvostruko veće mirovine te žive dostojanstveno.

Dodao je da će Blok pozvati bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da povede umirovljenika na izbore.

Predizbornim trikovima Klarić je ocijenio najavu Kukuriku koalicije da će, pobijede li na izborima, ukinuti povlaštene mirovine, te jučerašnju odluku vlade da dio dionica Janaf-a i Croatia osiguranja prenesu u umirovljenički fond za isplatu rate duga umirovljenicima krajem godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO, stipe mesić, zlatko kalrić, IZBORI