Hrvatska

OTVARA URED: Jakovčić u New Yorku dogovarao suradnju s Rogerom Watersom

Suradnju će konkretizirati do kraja godine.

FOTO: Roger Waters
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

U sklopu višednevnog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama istarski župan Ivan Jakovčić posjetio je Istria social club, istarski društveni centar iseljenika u New Yorku te razgovarao s predsjednicima istarskih klubova iseljenika, a susreo se i s osnivačem legendarnih Pink Floyda Rogerom Watersom, navodi se u priopćenju kabineta župana.

Župan je s Rogerom Watersom razgovarao o suradnji na kulturnim projektima s naglaskom na glazbi te je dogovoreno da će se suradnja konkretizirati do kraja godine.

Tom je prigodom dogovoren nastavak suradnje Istarske županije te istarskih općina i gradova s klubovima iseljenika u SAD-u.

Kako stoji u priopćenju, župan Jakovčić najavio je namjeru Istarske županije da nakon Bruxellesa otvori predstavništvo Istre u New Yorku, kojemu će cilj biti promocija gospodarskih interesa Istre u SAD-u, a osobito u New Yorku. Rad predstavništva će se usredotočiti na plasiranje turističkih kapaciteta i vrhunskih istarskih poljoprivrednih proizvoda, dok će sam ured imati zadatak promicanja kulturnih osobitosti Istre u New Yorku organiziranjem kulturnih manifestacija.

Jakovčić se u New Yorku susreo i s Rogerom Watersom, jednim od osnivača i autora slavne britanske rock grupe Pink Floyd. Župan je s Watersom razgovarao o suradnji na kulturnim projektima s naglaskom na glazbi te je dogovoreno da će se suradnja konkretizirati do kraja godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istra, roger waters, ivan jakovčić, iseljenici