A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zeljeznice.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sumnjivi poslovi: Milijuni kuna HŽ-a za fantomsku mehanizaciju | Politika+
Tvrtke

AFERA: Sumnjivi poslovi: Milijuni kuna HŽ-a za fantomsku mehanizaciju

Revizija kao osumnjičenog apostrofira i direktora Dragu Šlata.

Piše: PolitikaPlus/Novi list

Dva puta su plaćali iste račune privatnim tvrtkama, plaćali su i prikazivali nabavu opreme koja na Željeznicama ne postoji, plaćali su popravak dizalica koje su već bile demontirane kao i druge radove koji nikad nisu obavljeni, plaćali su popravke dizalica za koje je još vrijedilo jamstvo... Navedeni grijesi samo su manji dio sumnjivih poslova koje je interna revizija Hrvatskih željeznica utvrdila u Poslovima mehanizacije infrastrukture, donosi Novi list.

 

Među ljudima koje revizija apostrofira kao osumnjičene nalazi se i direktor Drago Šlat,  čovjek koji je u sedam godina na direktorskoj poziciji stekao bogatstvo od najmanje deset milijuna kuna.

Nakon što su revizori utvrdili osnovanu sumnju da su odgovorni rukovoditelji u Poslovima mehanizacije i infrastrukture oštetili tvrtku za neutvrđen, višemilijunski iznos novca, slučaj su predali Županijskom državnom odvjetništvu.

Među ljudima koje revizija apostrofira kao osumnjičene nalazi se i direktor Drago Šlat,  čovjek koji je u sedam godina na direktorskoj poziciji stekao bogatstvo od najmanje deset milijuna kuna. Novi list javnost je o tome izvijestio prije pune dvije godine, na što su iz USKOK-a ustvrdili da su slučaj predali  Županijskom državnom odvjetništvu, koje je imalo ispitati podrijetlo direktorove imovine. U protekle dvije godine to se nije dogodilo.

Posebno sumnjiv poslovni odnos interna revizija utvrdila je na relaciji Poslovi mehanizacije infrastrukture – privatna tvrtka Hidraulika Kurelja. Revizori su, naime, otkrili da su Poslovi mehanizacije i infrastrukture Hidraulici Kurelja dva puta plaćali iste račune za posao demontaže dizalica tipa HAK 7 i ugradnje ovih dizalica DIAB 7. Umjesto 44 tisuće kuna, Hidraulici Kurelja isplaćeno je 88 tisuća kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pljačka, hrvatske željeznice