A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/lesar.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dragutin Lesar premijerki: Ako ne objavite Ugovor s EU, onda nešto krijete | Politika+
Hrvatska

OTVORENO PISMO: Dragutin Lesar premijerki: Ako ne objavite Ugovor s EU, onda nešto krijete

'Taj ugovor će nam u detalje urediti kako ćemo živjeti sljedećih godina i desetljeća.'

FOTO: Dragutin Lesar
Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatskih laburista - Stranka rada Dragutin Lesar uputio je otvoreno pismo Jadranki Kosor u kojemu traži da pristupni ugovor s EU objavi hrvatskoj javnosti.

 

'Hrvatski građani hrvatskoj Vladi vjeruju koliko vjeruju - o tome brojne ankete govore dovoljno. Ali ovaj pristupni ugovor i njegov sadržaj nisu pitanje povjerenja i političkog priklanjanja ovoj ili onoj opciji, ovom ili onom lideru i političkoj eliti. Taj ugovor će nam u detalje urediti kako ćemo živjeti sljedećih godina i desetljeća.'

Lesar piše kako sadržaj ugovora obvezuje ne samo nju već i cijelu hrvatsku javnost stoga je bitno dati ga na uvid onima o kojima se radi u njemu, a to je hrvatska javnost.

"Ovih smo dana desetke puta čuli samohvalu po kojoj ste upravo Vi završili pristupne pregovore naše zemlje, kako ste uspješno otvorili i zatvorili sva poglavlja, izdogovarali i ispregovarali sve što je trebalo dogovarati i pregovarati, a na Vašem posljednjem stranačkom skupu pojavio se Vaš kolega iz srodne poljske stranke i zajednički ste najavili kako je nacrt ugovora stigao i kako je TO upravo ono što ste čekali", piše Lesar te dodaje kako je "lijepo znati da je taj ugovor stigao u Zagreb".

"Hrvatski građani hrvatskoj Vladi vjeruju koliko vjeruju - o tome brojne ankete govore dovoljno. Ali ovaj pristupni ugovor i njegov sadržaj nisu pitanje povjerenja i političkog priklanjanja ovoj ili onoj opciji, ovom ili onom lideru i političkoj eliti. Taj ugovor će nam u detalje urediti kako ćemo živjeti sljedećih godina i desetljeća, odredit će nam kako ćemo proizvoditi ono što proizvodimo, kako ćemo to prodavati, kako ćemo obrađivati naše njive, kako ploviti našim morem. Određivat će nam kako ćemo i hoćemo li upravljati tvrtkama koje su do jučer bile naše, kako ćemo moći ili ne moći i osobno krenuti tražiti život u toj zajednici kojoj bi trebali pristupiti. I tisuće drugih stvari od kojih se sastoji život", piše Lesar pa pojašnjava kako Hrvatski laburisti, ali niti hrvatski građani ne mogu prihvatiti činjenicu "još jednog odlaska u maglu". Prije nego se se građani opredijele Za ili Protiv EU,  moraju znati, kaže Lesar, što piše u Ugovoru.

"S takvim putovima na vjeru imali smo gadna iskustva i mislimo da nas nitko nema pravo prisiljavati da takva iskustva ponovimo", poručuje Lesar pa zaključuje: "Ukoliko Ugovor ne bude objavljen  smatrat ćemo da skrivate Vaše neuspjehe u pregovaranju i da prikrivate od hrvatskih građana istinu na koju imaju i ustavno i prirodno pravo."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatski laburisti, ugovor s eu, europska unija, hrvatska-eu, dragutin lesar