A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/podravka02.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Podravka kreće u 100 milijuna kuna teška ulaganja | Politika+
Tvrtke

INVESTICIJE : Podravka kreće u 100 milijuna kuna teška ulaganja

Od predviđenih ulaganja izdvajaju gradnju nove kobasičarnice u industrijskoj zoni Danica, a planirana je izgradnja prve solarne elektrane.

Piše: PolitikaPlus

Podravka je u ovoj godini započela investicijski ciklus vrijedan oko 100 milijuna kuna.Riječ je o ulaganjima kojima je cilj povećanje efikasnosti poslovnih procesa, modernizacija i povećanje proizvodnje, objavila je tvrtka na Zagrebačkoj burzi.

 

Od predviđenih ulaganja u Podravki izdvajaju gradnju nove kobasičarnice u industrijskoj zoni Danica, a u sklopu tog projekta planirana je izgradnja prve solarne elektrane.

 

Novi pogon koji bi koristio solarnu energiju bio bi prvi takav kad je o gospodarstvu u regiji riječ.

 

Novi pogon koji bi koristio solarnu energiju bio bi prvi takav kad je o gospodarstvu u regiji riječ.

Podravkina tvornica Povrća u Umagu od ukupno 5,5 milijuna kuna ovogodišnjih ulaganja 2,5 milijuna kuna uložila je u rekonstrukciju kotlovnice kako bi se s mazuta prešlo na ekološki prihvatljiv plin.

 

Pored toga, automatizirani su i proizvodni procesi. Tvornica Kokteli u Koprivnici ulaže u nove tehnologije pa će tako na proljeće iduće godine proizvodni pogoni Koktela dobiti novu opremu u vrijednosti od oko 24 milijuna kuna.

 

Među investicijama je modernizacija tvornice Pića u Lipiku čime je tvornica dobila liniju za proizvodnju sirupa Lero vrijednu oko 2 milijuna kuna, a ukupni radovi biti će završeni do veljače 2012. godine.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

solarna energija, nove investice, Podrvaka, koprivnica