A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sudzuka%20goran.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Izložba stripa Gorana Sudžuke u Kulturnom centru Peščenica | Politika+
Kultura

STRIP SCENA: Izložba stripa Gorana Sudžuke u Kulturnom centru Peščenica

Na izložbi u Galeriji događanja Kulturnog centra Peščenica, Sudžuka će predstavit originalne table stripa "Martina Mjesec".

FOTO: Goran Sudžuka
FOTO: Stripovi.com
Piše: PolitikaPlus/Hina

Jedan od najistaknutijih hrvatskih autora stripa Goran Sudžuka predstavit će na izložbi u Galeriji događanja Kulturnog centra Peščenica, koja se otvara 23. rujna, originalne table stripa "Martina Mjesec", koji je napravio u suradnji s Darkom Macanom kao scenaristom.

 

Od 1999. Sudžuka radi za američkog izdavača DC Comics/Vertigo, stvorivši s Jamiem Delanom serijal "Outlaw Nation".

Sudžuka je karijeru je počeo u Zagrebu, a sada crta za neke od najvećih svjetskih strip izdavača, poput DC Comicsa i Marvela. Strip "Martina Mjesec" nije rađen ni za jednog izdavača, pa je njime autor pokazao sav svoj talent, crtajući bez opterećenja komercijalnih naručitelja, ističe se u najavi izložbe.

 

Od 1999. Sudžuka radi za američkog izdavača DC Comics/Vertigo, stvorivši s Jamiem Delanom serijal "Outlaw Nation". Za taj serijal je 2001. dobio nagradu "Russ Manning" kao najbolji debitant na američkoj sceni. Za drugog najvećeg američkog izdavača "Marvel" crta Wolverina, a surađuje i s najvećim francuskim izdavačem "Delcourt".

 

Na domaćoj sceni često surađuje s Darkom Macanom, među brojnim zajedničkim projektima izdvaja se "Svebor i Plamena"

 

Na domaćoj sceni često surađuje s Darkom Macanom, među brojnim zajedničkim projektima izdvaja se "Svebor i Plamena" kao njihov najvažniji rad objavljen u Hrvatskoj.

Macan je u predgovoru kataloga napisao kako su Sudžukini stripovi oku ugodni i umilni, i "ne samo da nam se pokušavaju svidjeti, već nam se otprve i sviđaju".

 

Za drugog najvećeg američkog izdavača "Marvel", Goran Sudžuka crta Wolverina

 

"Nisam jednom čuo ljude koji nisu u stripu pa ne slijede trendove da se od svega što Hrvatska proizvodi najviše dive Džuki, njegovim klasičnim kompozicijama, klasičnim figurama, klasičnoj predanosti klasičnomu zanatu", ocijenio je Macan.

Izložba "Martina mjesec", kojom Galeriji događanja otvara novu izlagačku sezonu, može se razgledati do 15. listopada.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

strip, goran sudžuka, stripovi, romani