A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/lothar-matthaus-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lothar Matthäus više nije izbornik Bugarske | Politika+
Sport

OTKAZ: Lothar Matthäus više nije izbornik Bugarske

Iako se smjena bivšega kapetana Njemačke očekivala i ranije, Bugarski nogometni savez je to napravio tek danas.

FOTO: Lothar Matthäus
Piše: PolitikaPlus/HINA

Bugarski nogometni savez smijenio je s mjesta izbornika Nijemca Lothara Mattheusa zbog iznimno loših rezultata bugarske reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2012.

 

Iako se smjena bivšega kapetana Njemačke očekivala i ranije, Bugarski nogometni savez je to napravio tek danas zbog protivljenja predsjednika Borislava Mihajlova, koji je želio da Mattheus odradi ugovor dokraja, do studenoga kako ne bi platio odštetu.

 

Mattheus je bio prvi stranac na čelu bugarske reprezentacije, u kvalifikacijama za EURO 2012 u skupini s Engleskom, Švicarskom i Crnom Gorom doživio fjasko - tek je na četvrtom mjestu s samo tri data i 12 primljenih pogodaka.

 

-Razlozi za smjenu su brojni, a najveći je sve veće nezadovoljstvo izbornikom u samoj reprezentaciji. Mattheusa smo obavijestili o odluci i on je to primio mirno, kazao je Mihajlov, koji je prije samo mjesec dana izjavio kako će Nijemac voditi Bugarsku i u kvalifikacijama za SP 2014.

 

Mattheus je bio prvi stranac na čelu bugarske reprezentacije, koju je preuzeo prije točno godinu dana, ali je u kvalifikacijama za EURO 2012 u skupini s Engleskom, Švicarskom i Crnom Gorom doživio fjasko - tek je na četvrtom mjestu s samo tri data i 12 primljenih pogodaka.

 

Mattheusova trenerska karijera, za razliku od impresivne igračke, nije baš pohvalna, iako je vodio brojne klubove i reprezentacije poput Rapida, Partizana, Atletico Paranaensea, Red Bulla, te Mađarske i sada Bugarske. No, nigdje se nije zadržao dovoljno dugo, niti je imao previše uspjeha.

 

Izbornik mlade reprezentacije Mihail Madanski vodit će Bugare u pripremnom dvoboju 7. listopada protiv Ukrajine i posljednjem kvalifikacijskom susretu četiri dana kasnije s Walesom.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Bugraska, Lothar Mattheus