A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kukuriku-201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kukuriku nakon pobjede planira 'dubinsku dehadezeizaciju' državnog aparata | Politika+
Hrvatska

ČISTKA?: Kukuriku nakon pobjede planira 'dubinsku dehadezeizaciju' državnog aparata

"Ovaj posao moramo obaviti u prvih deset dana, jednostavno, to je tako važno pitanje da ne smije biti odgađanja."

Piše: PolitikaPlus/Nacional.

U slučaju pobjede na izborima Zoran Milanović i vlada lijevog centra već na prvoj sjednici namjeravaju provesti hitnu reformu državne administracije, piše Nacional. Iako još nije počela službena predizborna kampanja, ovih dana, pod vodstvom Nevena Mimice, diskretno su dovršene promjene čak četiriju zakonskih akata: Zakona o vladi, Zakona o državnim službenicima, Zakona o ustrojstvu ministarstava i Zakona o sustavu državne uprave, potvrdio je za Nacional izvor iz Kukuriku koalicije.

"Ako pobijedimo, moramo imati viziju što trebamo raditi. To znači da ovaj posao moramo obaviti u prvih deset dana, jednostavno, to je tako važno pitanje da ne smije biti odgađanja."

Koliko god na prvi pogled izgledaju kao dosadan birokratski potez, kako navodi Nacional, zapravo se radi o izmjenama koje će sadašnjoj opoziciji omogućiti da u najkraćem roku - procjenjuje se ne duže od dva mjeseca - provede dubinsku dehadezeizaciju državnog aparata i već prije proljeća 2012. dobije slobodne ruke za realizaciju vlastite politike.

Nije iznenađenje da je ovako kompleksan posao preuzeo samozatajni Neven Mimica, piše Nacional, nekadašnji ministar za europske integracije, koji iza sebe ima 30 godina rada u državnoj upravi. Dobro poznavanje situacije unutar državnog aparata bilo je glavni adut kad je u vodstvu Kukuriku koalicije odlučeno da Mimica napravi novi ustroj buduće vlade, ministarstava i državnih agencija. Posao je dovršio tri mjeseca prije izbora i u razgovoru za Nacional objasnio glavne ciljeve:

"Ako pobijedimo, moramo imati viziju što trebamo raditi. To znači da ovaj posao moramo obaviti u prvih deset dana, jednostavno, to je tako važno pitanje da ne smije biti odgađanja."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kukuriku, neven mimica, zoran milanović