A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/borut-pahor-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pala vlada Boruta Pahora! | Politika+
Regija

NEPOVJERENJE U PARLAMENTU: Pala vlada Boruta Pahora!

Borut Pahor nije u slovenskom parlamentu uspio progurati svoj prijedlog za imenovanje pet novih ministara.

FOTO: Borut Pahor
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Borut Pahor nije u slovenskom parlamentu uspio progurati svoj prijedlog za imenovanje pet novih ministara. Povjerenje mu je dalo 36 zastupnika, a protiv su bili njih 51, što znači da je Pahor u parlamentu izgubio povjerenje i trenutno on i njegova vlada mogu obavljati samo tehničke funkcije. DZ sad mora u sljedećih 20 dana iznaći novog mandatara, koji bi bio u stanju dobiti povjerenje u parlamentu (što se u ovom trenutku ne čini vjerojatnim), u suprotnom slijede prijevremeni izbori.

Protiv su glasovali svi zastupnici SDS-a, SLS-a, SNS-a, DeSUS-a, te šest zastupnika Zaresa. On je, nakon Lojze Peterlea i Janeza Drnovšeka, već treći slovenski premijer koji na ovaj način odlazi s vlasti.

"Sudbina mi je namijenila da obavljam jako teški posao u teškim uvjetima. Nije mi zbog toga žao. Sve svoje iskustvo ponudio sam domovini. Ponekad sam bio uspješan, ponekad ne. Uvijek sam djelovao u uvjerenju da domovini služim najbolje kako znam. Slovenski problemi će biti riješeni, kad dođe nova vlada s novim ministrima. U ovom trenutku ne osjećam nikakve gorčine, ostajem čovjek pun vjere i povjerenja prema ljudima. Tako da kao prije 20 godina mislim da je Slovenija rođena pod sretnom zvijezdom," rekao je Pahor zastupnicima nakon objave rezultata glasovanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nepovjerenje, borut pahor