A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-392.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Objavio bi Ugovor o pristupanju Hrvatske u EU! | Politika+
Hrvatska

UGOVOR: Ivo Josipović: Objavio bi Ugovor o pristupanju Hrvatske u EU!

Objavljivanje bi omogućilo građanima da do referenduma imaju više vremena dobro proučiti sve što piše u ugovoru

Piše: PolitikaPlus/VLM

Predsjednik je poručio da nema zapreka i tajni zbog kojih Vlada ne bi trebala objaviti ugovor o pristupanju

– Po meni nema nikakvih zapreka i tajni da Vlada objavi Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Ja bih ga odmah stavio na internet ako postoje svi tehnički uvjeti za to jer tako će i Vlada građanima omogućiti da do referenduma imaju više vremena dobro proučiti sve što piše u tom ugovoru – poručio je iz New Yorka predsjednik Josipović nakon novinarskog pitanja je li Vlada propustila na vrijeme objaviti ugovor o pristupanju EU čije dijelove stoga novinari svakodnevno objavljuju.

 
Po meni nema nikakvih zapreka i tajni da Vlada objavi Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Ja bih ga odmah stavio na internet ako postoje svi tehnički uvjeti za to jer tako će i Vlada građanima omogućiti da do referenduma imaju više vremena dobro proučiti sve što piše u tom ugovoru 
Predsjednik je komentirao da nema sukoba između njega i ministra Jandrokovića koji nije doputovao na 66. zasjedanje Opće skupštine UN-a.

– U službenoj delegaciji uz mene je državni tajnik Mario Nobilo koji sudjeluje na svim sastancima i sve funkcionira po dogovoru. Na pitanje o imenovanju novog veleposlanika RH u Washingtonu Josipović je naglasio da se nepotrebno stvaraju tenzije oko toga i sve se pretvara u politički marketing. Hrvatska ima veleposlanike na svojim mjestima u svijetu, a točno je da samo u Washingtonu imamo otpravnika poslova i uvjeren sam da neće biti štetnih posljedica zbog toga do imenovanja novog diplomatskog predstavnika.


 

 

Josipović je drugog službenog dana u New Yorku sudjelovao i u radu skupa "Partnerstvo za otvorenu vlast", kojem je domaćin bio američki predsjednik Barack Obama. To je međunarodna inicijativa za promicanje transparentnosti, slobode tiska i antikorupcijskih napora uz uporabu naprednih tehnologija. – Hrvatska je već otprije uključena u tu inicijativu – naglasio je predsjednik.

 

Josipovića u New Yorku očekuju bilateralni susreti s predsjednikom Latvije i predsjednicom Finske, a pozvan je I na ručak koji glavni tajnik Ban Ki-moon organizira za šefove izaslanstava. Govor predsjednika RH pred Općom skupštinom UN-a najavljen je za četvrtak navečer po američkom vremenu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović