A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-pristupni-ugovor-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Pristupni ugovor tijekom dana na stranicama vlade | Politika+
Hrvatska

UBRZANO: Jadranka Kosor: Pristupni ugovor tijekom dana na stranicama vlade

Potvrdila da će predložiti da ugovor uz nju potpiše i predsjednik Josipović.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica vlade Jadranka Kosor na današnjoj je vladinoj sjednici rekla kako su stručne službe završile posao uspoređivanja i provjere Ugovora o pristupanju Hrvatske EU te najavila da će, kad Europsko vijeće deklasificira dokument koji je poljski premijer Donald Tusk donio u Zagreb, on biti objavljen na mrežnim stranicama vlade, a što bi moglo biti danas.

"Mislim da smo time otklonili još jednu dilemu, no na žalost puno puta se događa da se i najbolje odrađeni poslovi u našoj zemlji nastoje od nekih urušiti i na neki način umanjiti."

Vjerujem da će biti tijekom današnjeg dana na stranicama hrvatske vlade, a uz njega i prijevod na hrvatski jezik, kazala je premijerka Kosor, dodavši kako će se taj prijevod možda jezično još malo dorađivati i popravljati, ali sadržaj se, kako je kazala, neće mijenjati.

"Mislim da smo time otklonili još jednu dilemu, no na žalost puno puta se događa da se i najbolje odrađeni poslovi u našoj zemlji nastoje od nekih urušiti i na neki način umanjiti", ustvrdila je. Dodala je da to ne smije obeshrabriti u donošenju odluka kako bi se ugovor u konačnici i potpisao, te počeo velik posao priprema za raspisivanje referenduma.

Od trenutka kada je ugovor stigao, počele su različite rasprave u javnosti o tome je li ga vlada trebala objaviti ili ne, kazala je Kosor. Bilo je tu različitih interpretacija i nastojanja da se "ubere i na tom izvrsno obavljenom poslu pokoji 'politički bod' obrušavajući se na vladu s objedama da mi ugovor nismo htjeli objaviti", rekla je. Mi smo tražili da se skine oznaka kojom je taj dokument klasificiran, da se deklasificira i vjerujemo da će to Europsko vijeće učiniti danas, naglasila je.

Kosor je najavila i kako će vladi, kada bude trenutak donošenja proceduralne odluke, predložiti da uz nju taj ugovor potpiše i predsjednik Republike Ivo Josipović.

"Zato da još jednom pokažemo jedinstvo okupljanja oko temeljne ideje da Hrvatska postane 28. članica EU, da sjedne za stol europskih država i naroda i da to bude trenutak i slavlja i ponosa za sve nas, a ne trenutak u kojem ćemo se razdvajati", rekla je premijerka.

Dodala je također kako ostaje činjenica da je njezina vlada najzaslužnija za završetak pregovora te da se ne smije sramiti o tome govoriti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović, pristupni ugovor, jadranka kosor