Tvrtke

REZULTATI: Zara odlično posluje: Dobit raste stalnim otvaranjem novih trgovina

Inditex u prvih šest mjeseci otvorio novih 177 trgovina, čime je ukupan broj trgovina na 78 tržišta širom svijeta uvećan na 5.221.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Najveći svjetski lanac trgovina odjećom, španjolski Inditex izvijestio je o snažnom rastu dobiti i prihoda u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, što pripisuje stalnom otvaranju novih trgovina i zapošljavanju novih ljudi.

Inditex u prvih šet mjeseci otvorio novih 177 trgovina, čime je ukupan broj trgovina na 78 tržišta širom svijeta uvećan na 5.221.

Taj vlasnik lanca trgovina odjeće brenda Zara u šestomjesečnom razdoblju zaključno s lipnjem ostvario je neto dobit od 717 milijuna eura, što je 14 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.


Neto prihodi od prodaje porasli su 12 posto, na 6,2 milijarde eura.


U kratkom priopćenju Inditex je izvijestio da je u prvih šet mjeseci otvorio novih 177 trgovina, čime je ukupan broj trgovina na 78 tržišta širom svijeta uvećan na 5.221. U proteklih 12 mjeseci, zaključno s lipnjem, otvorio je 9.225 novih radnih mjesta, na ukupno 103.201.


Dok su luksuzni brendovi odjeće uglavnom bilježili solidne rezultate u razdoblju krize, mnogi od cjenovno pristupačnijih brendova muku su mučili s prodajom.
Među ostalim brendovima Inditexa nalaze se još Pull&Bear, Massimo Dutti i Berschka.

Grupa je također objavila da Zara idućih mjeseci planira ulazak na tržišta Južnoafričke Republike, Tajvana, Gruzije, Azerbajđana i Perua.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Berschka, Massimo Dutti, Pull&Bear, poslovni rezultati, zara, inditex