A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zaba-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

S&P: Na udaru kreditni rejting banaka-majki Zagrebačke banke i PBZ-a | Politika+
Mojbiz

KREDITNI REJTING: S&P: Na udaru kreditni rejting banaka-majki Zagrebačke banke i PBZ-a

Standard & Poor's snizila izglede 7 talijanskih banaka, uključujući Unicredit i Intesu San Paolo.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Agencija Standard & Poor's snizila je u srijedu dugoročne rejtinge sedam talijanskih banaka, uključujući Intesu SanPaolo, izmijenivši istodobno prognozu za UniCredit u negativnu, zbog nedavnog sniženja rejtinga talijanskih državnih obveznica.

Talijanska najveća banka UniCredit zasad je izbjegla sniženje rejtinga, ali je njezina prognoza izmijenjena u negativnu. Time agencija signalizira moguće sniženje rejtinga u sljedećih šest do 24 mjeseca.

Dugoročni rejtinzi Mediobance, Findomestica, Intese Sanpaolo i njihovih podružnica Bance Imi, Casse Risparmio bologna i BIIS-a sniženi su s 'A+' na 'A'. Njihovi kratkoročni rejtizni ostali su nepromijenjeni na 'A-1'.

Snižen je i dugoročni i kratkoročni rejting Bance Nazionale del Lavoro (BNL), s 'AA-/A-1+' na 'A+/A-1'.

Talijanska najveća banka UniCredit zasad je izbjegla sniženje rejtinga, ali je njezina prognoza izmijenjena u negativnu. Time agencija signalizira moguće sniženje rejtinga u sljedećih šest do 24 mjeseca. Istu su prognozu dobile i banke Istituto per il Credito Sportivo (ICS), Banca Fideuram i Agos-Ducato.

Agencija je u ponedjeljak snizila rejting talijanskih državnih obveznica za jednu razinu, na 'A/A-1', navodeći kao razlog gospodarsku, fiskalnu i političku slabost.

Talijanski je rejting snižen manje od tjedan dana nakon što je Rim odobrio drugi paket mjera štednje u dva mjeseca, zacrtavši uštede u visini 54,2 milijade eura kako bi do 2013. uravnotežio proračun.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krediitni rejting, banke, intesa san paolo, unicredit