A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/branka-pavosevic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDZ na optuženičkoj klupi zbog isplata 'dodataka na plaću'? | Politika+
Hrvatska

CRNI FONDOVI: HDZ na optuženičkoj klupi zbog isplata 'dodataka na plaću'?

Bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević u svojim je iskazima USKOK-u tvrdila da te isplate nisu zavedene u službenoj financijskoj dokumentaciji stranke.

FOTO: Branka Pavošević
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Novi list

Takozvani »dodaci na plaće«, odnosno gotovinske isplate koje je HDZ isplaćivao svojim članovima od 2003. do 2009. godine, mogle bi postati jedan od dokaza koji će USKOK-u omogućiti da optuži HDZ kao pravnu osobu, piše Novi list. U istrazi afere Fimi-media, naime, USKOK je tražio da se provede i financijsko vještačenje tih gotovinskih isplata kako bi se nedvojbeno utvrdilo jesu li isplaćivane svote evidentirane u dokumentaciji HDZ-a, te jesu li po tim isplatama državi plaćena sva dužna davanja.
   
Bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević u svojim je iskazima USKOK-u tvrdila da te isplate nisu zavedene u službenoj financijskoj dokumentaciji stranke.

Ako bi se utvrdilo da sredstva kojima su raspolagali Branka Pavošević i Mladen Barišić doista nisu provedena kroz poslovne knjige HDZ-a, odnosno da HDZ te transakcije nije prijavio i platio poreze na njih, onda bi USKOK dobio ključni dokaz da je vladajuća stranka svjesno koristila crne fondove za stranačke potrebe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, crni fondovi, BRANKA PAVOŠEVIĆ