A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Sir%20Neville%20Marriner%202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka filharmonija: Glazba titana i maestro kao malo koji drugi | Politika+
Kultura

PLAVI CIKLUS: Zagrebačka filharmonija: Glazba titana i maestro kao malo koji drugi

24.9. na koncertu vas očekuju maestro Marriner, jedan orkestar - i "bezbroj glazbenih doživljaja"!

FOTO: Sir Neville Marriner
FOTO: Zagrebačka filharmonija
Piše: PolitikaPlus

Slavni britanski maestro Sir Neville Marriner otvorit će 140. jubilarnu sezonu Zagrebačke filharmonije, a u subotu 24.9. predvodit će koncert Glazba Titana u Plavom ciklusu.

 

>> NOVA SEZONA Zagrebačka filharmonija: Sir Neville Marriner otvara novu sezonu

 

24.9. na prvom koncertu Plavog ciklusa očekuju vas maestro Marriner, jedan orkestar - i "bezbroj glazbenih doživljaja"!

Jedan od najvećih dirigenata danas, s preko 600 albuma i više od 2000 snimljenih djela bez sumnje je jedan od najsnimanijih maestra u povijesti glazbe. Njegova je diskografija doista fascinantna, a upravo njegove snimke postale su i soundtrack filma Amadeus Oscarima ovjenčanog režisera Miloša Formana.

Koncert u subotu maestro Marriner otvorit će Ricercarom a 6 voci Johanna Sebastiana Bacha u orkestraciji bečkog majstora Antona Weberna, a nastavit će se Webernovom simfonijskom poemom Im Sommerwind, izgubljenom krajem Drugog svjetskog rata ulaskom Crvene armije u Beč i ponovno pronađenom dvadesetak godina kasnije u potkrovlju skladateljeva bečkog doma.

Drugi dio koncerta rezerviran je za "titansku" Prvu simfoniju Gustava Mahlera. Djelo titanske snage izazvalo je pravi šok Mahlerovih suvremenika, sa slavnim posmrtnim maršem na temu Bratec Martin, a danas je jedno od najpoznatijih i bez sumnje najomiljenijih. Sam Mahler vjerovao je da stvara djelo "dječje jednostavnosti, koje će se odmah svidjeti i na čijim ću tantijemama komotno živjeti do kraja života". Zaključio je, međutim, kako je napisao "jedno od najsnažnijih ostvarenja" svojega opusa. Ovom izvedbom Zagrebačka filharmonija zaključuje veličanstveni niz izvedbi Mahlerovih remekdjela, okrunjen spektakularnom izvedbom Osme simfonije - Simfonije tisuće 4.7. u Areni Zagreb.

Otkrijte zašto nas slušaju već 140 godina! - poručuju iz Zagrebačke filharmonije svim ljubiteljima vrhunske glazbe. I zato, za sve koji to još nisu - požurite po svoje pretplate! Vidimo se 24.9. na prvom koncertu Plavog ciklusa u kojem Vas očekuju: Maestro Marriner, jedan orkestar - i "bezbroj glazbenih doživljaja"!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Sir Neville Marriner, zagrebačka filharmonija