A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/SLAVICA-HRUSKAR-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hruškar: Uvesti moratorij na optužnice iz Srbije | Politika+
Hrvatska

OCJENE: Hruškar: Uvesti moratorij na optužnice iz Srbije

Neka prestane politički, medijski i pravosudni progon hrvatskih branitelja, i uvede moratorij na sve optužnice koje dolaze iz Republike Srbije.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih (NDH) Slavica Hruškar na današnjoj je konferenciji za novinare zatražila da prestane politički, medijski i pravosudni progon hrvatskih branitelja te da se uvede moratorij na sve optužnice koje dolaze iz Republike Srbije.

 

Ocijenila je i da je "podanička politika predsjednika Ive Josipovića" dovela do objavljivanja tih optužnica te da Josipović, kao što je i premijerka Jadranka Kosor učinila, tome kaže - dosta

 

Hruškar je istaknula da Srbija javno mora priznati da je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, a od Ureda predsjednika Republike Hrvatske zatražila je da se o tom pitanju nedvosmisleno očituje. Ocijenila je i da je "podanička politika predsjednika Ive Josipovića" dovela do objavljivanja tih optužnica te da Josipović, kao što je i premijerka Jadranka Kosor učinila, tome kaže - dosta!

 

Napominjući kako se ulaskom Hrvatske u EU neće smanjivati prava hrvatskih branitelja, Hruškar je rekla da se to neće dogoditi i dok je na vlasti HDZ-ova vlada. No, smatra da će do toga doći ukoliko SDP dođe na vlast jer, kako je rekla, imaju njihove "skrivene dijelove programa". Licemjernim smatraju izjave oporbe da njihova briga za branitelje biti posebno kvalitetna. "Naravno da im mi to ne vjerujemo", rekla je.

 

Hruškar je zatražila i "dekomunizaciju hrvatskog javnog života", da se zakonski zabrane svi simboli komunističkog sustava te identificiraju i procesuiraju svi počinitelji masovnih zločina.