A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/chupacabra-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija u BiH u potrazi za čudovištem: Drekavac ili chupacabra? | Politika+
Regija

BOSANSKI X-FILES: Policija u BiH u potrazi za čudovištem: Drekavac ili chupacabra?

Drekavac je biće s kojim su nekad plašili djecu, spominje se i u Ćopićevim romanima za djecu

FOTO: Vizija legendarne meksičke chupacabre
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Jedna od aktualnih tema u bosanskohercegovačkim medijima svakako lov na tajanstveno biće u jugozapadnoj Bosni. Mediji se zabavljaju pričom da mještane u nekoliko sela općine Drvar već neko vrijeme plaši čudno stvorenje ili pak nepoznata zvijer koja se u šumama oglašava noću i u ranim jutarnjim satima.

Drekavac je biće s kojim su nekad plašili djecu, spominje se i u Ćopićevim romanima za djecu (Orlovi rano lete), a strah je ovih dana bio dovoljno jak da su neka djeca ostala doma i nisu išla u školu.

Kako navode mještani Drvar Sela, već danima slušaju neugodne zvukove slične plaču djeteta i zavijanju, pa sve podsjeća na priče o legendarnoj meksičkoj chupacabri, koju također nitko nikada nije dobro vidio.


Neki od tih mještana tvrde da su vidjeli sjenu tog stvorenja, kojeg su neki identificirali kao drekavca, biće s kojim su nekad plašili djecu, spominje se i u Ćopićevim romanima za djecu (Orlovi rano lete), a strah je ovih dana bio dovoljno jak da su neka djeca ostala doma i nisu išla u školu.

Kako navodi glasnogovornik policije Hercegbosanske županije, patrole su obišli rubne dijelove drvarske općine i nastavit će obilaziti to područje. Prema navodima medija, neki lovci su također pokušali učiniti isto, ali navodno nisu mogli natjerati pse da uđu u područje gdje se oglašavao drekavac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

drekavac, chupacabra, drvar