A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Komedija_u_loncu2.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Varaždin: HNK do kraja sljedeće godine planira 9 premijera | Politika+
Kultura

PREMIJERWE: Varaždin: HNK do kraja sljedeće godine planira 9 premijera

Prva premijera u HNK u novoj sezoni bit će "Komedija o loncu" Tita Makcija Plauta u režiji Borisa Kobala, koja je nastala u koprodukciji HNK i Mestnog gledališča u Ptuju.

FOTO: Prva premijera u HNK u novoj sezoni bit će
Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu do kraja 2012. planira devet premijera, no hoće li to i ostvariti, ovisi o financijskim mogućnostima, istaknula je ravnateljica HNK Jasna Jakovljević predstavljajući danas na konferenciji za novinare u Varaždinu sezonu 2011./2012.

 

Prva premijera u HNK u novoj sezoni bit će "Komedija o loncu" Tita Makcija Plauta u režiji Borisa Kobala, koja je nastala u koprodukciji HNK i Mestnog gledališča u Ptuju.

Prva premijera u HNK u novoj sezoni bit će "Komedija o loncu" Tita Makcija Plauta u režiji Borisa Kobala, koja je nastala u koprodukciji HNK i Mestnog gledališča u Ptuju. Premijerno je izvedena u Termama Ptuj 25. lipnja ove godine, a u varaždinskom bi kazalištu prvi put trebala biti izvedena 7. listopada.

"Već u siječnju sljedeće godine u planu su dvije nove premijere: predstave 'Brijačice' Lutza Huebnera u režiji Petera Srpčića i 'Ružni' Mariusa von Mayenburga u režiji Jerneja Kobala", rekla je Jakovljević.

U nastavku 2012. premijerno bi trebale biti prikazane "Arapska noć" Ronalda Schimelpfeniga u režiji Dubravka Torjanca, "Svećenikova djeca" Mate Matišića u režiji Vinka Brešana te četiri jednočinke pod naslovom "Majka i dijete" Jona Fossea u režiji Darija Harjačeka.

"Dječja i lutkarska scena HNK u Varaždinu sljedeće godine priprema tri premijere: scensko-lutkarske prilagodbe pripovijesti 'Klin-čorba' Hansa Christiana Andersena u režiji Dubravka Torjanca i predstave 'Divlji konj' Božidara Prosenjaka u režiji Georgija Para te 'Interaktivne bajke' u koprodukciji s čakovečkom Kazališnom družinom "Pinklec", koju će režirati Miran Kurspahić", najavila je ravnateljica Jakovljević.

Od repriznih naslova u sezoni 2011./2012. bit će izvedene predstave: "Ljubica", "Breza", "Enciklopedija izgubljenog vremena", "Volim Njofru", "Familija u prahu", "Lamentacije Valenta Žganca", "Ljepotica iz Leenanea", "Miševi i mačke naglavačke", "Dječak Ivek i pas Cvilek" i "Stolek, stolek". Osim toga, istaknula je Jakovljević, glumac Stojan Matavulj priprema koprodukciju s Makedoncima iz Štipa, a Ljubomir Kerekeš jednotjedni Festival smijeha koji bi trebao biti održan u veljači sljedeće godine. Rad će školske godine 2011./2012. nastaviti i Kazališni studio mladih, namijenjen osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

premijere, hnk varaždin, kazalište