A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-401.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO HDZ predstavio gospodarski program: Ustavom ćemo ograničiti deficit! | Politika+
Hrvatska

'ZA TREĆE DESETLJEĆE': VIDEO HDZ predstavio gospodarski program: Ustavom ćemo ograničiti deficit!

HDZ u Preporodnoj dvorani predstavio gospodarski program za parlamentarne izbore.

FOTO: Arhiv
Piše: Ivan Klarić. Snimke: PolitikaPlus TV

PREDSTAVLJANJE SMO PRATILI UŽIVO NA POLITIKAPLUSU:

 

- Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što, ponovila je na kraju Kosorica Tuđmanove riječi.

 

Imamo što reći, što pokazati i na što biti ponosni, ustvrdila je Kosor.

 

- Hoćemo pravednu Hrvatsku, više rada i ulaganja, hoćemo više domaće hrane na tržištu, hoćemo olakšice obrtnicima i poduzetnicima, više radnih mjesta, višu razinu zdravstvene usluge, bolji standard...", rezimirala je Kosor kao da je o tome do sada odlučivaio netko drugi.

 

 

 

- Nećemo nove poreze, nećemo Jugosferu, nećemo ponavljati greške iz prošlosti", poručila je predsjednica HDZ-a Kosor.

 

- Borba protiv korupcije će se nastaviti bez obzira na bilo koju stranku, najavila je po tko zna koji put Kosor te posebno istaknula nastavak skrbi za Hrvate u dijaspori.
 

 

Aktualna premijerka posebno je pozdravila sve hrvatske branitelje koji su se odazvali na poziv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i stali u obranu ove zemlje.

 

- Da nije bilo vas, ne bi bilo ni Hrvatske, ne bi danas govorili o Hrvatskoj kao članici NATO-a ni EU. HDZ neće dirati vaše mirovine a pobrinut ćemo se da donesemo i ustavni zakon o pravima branitelja, rekla je Kosor i izazvala veliki pljesak okupljenih.

 


 

- HDZ neće smanjivati mirovine, i do kraja će vratiti dug umirovljenicima, rekla je Jadranka Kosor.

 

Obećanja predsjednice HDZ-a nastavila su se i za sektor zdravstva. Tamo će se, istaknula je Kosor, prepoloviti liste čekanja, proširiti liste lijekova i provesti racionalizacija sustava.

- Možemo biti ponosni na naše korijene, kazala je Kosor. Vjersko obrazovanje bit će dostupno u školama i neće biti revizije vatikanskih ugovora. 

 

Kosor je najavila da će u državnoj i javnoj upravi zapošljavati po sistemu '2 za 1', što je dio programa gospodarskog oporavka. Najavila je da će njegovati socijalni dijalog, i zahvalila sindikatima u tom sektoru. Naglasila je kako neće biti otpuštanja, na što se još jednom dvoranom prolomio pljesak. Razvit će sustav praćenja karijera i nagrađivanja, još je spomenula Kosor.

 
Obrazovanju će posvetiti više pažnje nego u posljednje dvije godine, te će raditi na usklađivanju obrazovanja s potrebama tržišta. U sustav stipendiranja je najavila uključenje većeg broja studenata, i osiguranje besplatnog studija za sve studente koji redovito izvršavaju obveze. 

 

Važno mjesto u programu je iskorjenjivanje nelikvidnosti, koju će morati još žešće rješavati uz pomoć pravosuđa, preko zakona kojim će urediti rokove plaćanja u Hrvatskoj. U području poduzetništva, Kosor je najavila da će se PDV plaćati po naplaćenoj realizaciji naplate za sve tvrtke s prometom manjim od 2,5 milijuna kuna. 

 

Ideja programa je da se ostvare stabilan proračun i štednja, HDZ će predložiti ustavne izmjene da se ograniči deficit. Do kraja 2013. će prepoloviti deficit, te neće uvoditi nove poreze, pa ni porez na imovinu, kazala je Kosor. Uvest će i ulagačke olakšice na porez na dobit, i smanjiti neporezna davanja.

Važan segment našeg programa je čuvanje nacionalnih strateških vrijednosti, ali i provedba programa gospodarskog oporavka. Vjerujem da je ovo odličan program, kazala je premijerka i dodala, slikovito kazano, da će posađene biljke izrasti u četiri godine u predivno drveće i davati plodove kakve želimo. 

 Premijerka je istaknula kako su projekti u energetici i pri tome spomenula HEP koji je upravo, kaže Kosor, u njenom mandatu uređeno poduzeće.

- Struja nije poskupjela ni lipu, a HEP nije dužan ni lipe, istaknula je Kosor.

Posebno će se, ističe premijerka, pozabavitio i investicijama... Kao poseban primjer istaknula je Brijuni rivijeru koji garantira dvije tisuće novih radnih mjesta...

- Taj projekt je trebalo napraviti, a mi smo ga napravili, rekla je Kosor i spopmenula Kupare, Bjelolasicu i željezničku infrastruktura od Luke Rijeka do granice s Mađarskom, koji su važni projekt Vlade.

Ako HDZ ponovno pobijedi na ozborima, kaže Jadranka Kosor, Vlada će se posebno pozabaviti unapređenjem poslovnog okruženja kako bi domaći poduzetnici imali što lakše uvjete....

Što se tržišta rada tiče, HDZ namjerava da se poduzetnici u prvoj godini oslobode plaćanja polovice doprinosa za prvi mirovinski stup tijekom prve godine i pol zaposlenja. Na ove najave već se drugi put dvoranom prolomio pljesak okupljenih.


Program HDZ-a predstavlja predsjednica te stranke Jadranka Kosor....

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izborni program, IZBORI, hdz, jadranka kosor