A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/skupstina%20grada%20zagreba.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Čović podupro Bandićev prijedlog za reviziju u Holdingu | Politika+
Zagreb

'POTPORA': Ivo Čović podupro Bandićev prijedlog za reviziju u Holdingu

Neovisna revizija neka napiše povijest Holdinga kako ne bi bilo dvojbi u javnosti, kazao je Čović.

Piše: Politikaplus/Hina

Aktualni sat kojim je danas počela zagrebačka Gradska skupština obilježen je pitanjima gradskih zastupnika o radu Zagrebačkog holdinga, a predsjednik Uprave Ivo Čović isticao je da nije riječ ni o kakvom zabrinjavajućem trendu u poslovanju kao što se moglo čuti s govornice.

 

"U zadnjih pet godina u Zagrebačkom holdingu su vidljive dvije poslovne politike pa su isprva, u samo dvije godine, stvorene velike dugoročne obveze od 7,5 milijardi kuna, a nije regulirano ugovorom tko će ih snositi pa je većina ostala na teret Holdingu", kazao je Čović navodeći da zbog gubitaka od 500 milijuna kuna traže preraspodjelu u sljedeće poslovne godine.

 

Na pitanje Ivane Mlinar Horvat (SDP) o brojnim aferama u Holdingu, Čović je kazao kako ondje nema brojnih afera već brojnih prijava i sumnji koje na kraju ukazuju na zakonito poslovanje
Podržao je poziv gradonačelnika Milana Bandića za revizijom u Holdingu.

"Neovisna revizija neka napiše povijest Holdinga kako ne bi bilo dvojbi u javnosti", kazao je dodajući da revizija neće imati težak zadatak jer su kao problematične točke utvrdili ZET, športske objekte i ulaganja u nekretnine.

 

Margareta Mađerić (HDZ) upitala je zašto u obračun s korupcijom u Holdingu nisu išli prije četiri godine nego tek sad, nakon poziva premijerke Kosor, a Čović joj je odgovorio da Holding ne vodi jedna stranka, a i borba protiv korupcije ne radi se po principu "upali i kreni".
Ustvrdio je i da gradska uprava i dalje izbjegava problem ZET-a ozbiljno staviti na stol, a da Holding i dalje, s manje od 300 milijuna kuna prihoda od karata te sa sadašnjim gradskim subvencijama, ne može pokriti troškove poslovanja. "Ne tražim ja pare već je novac potreban za funkcioniranje infrastrukturnog sustava grada Zagreba", poručio je Čović.

 

Na pitanje Ivane Mlinar Horvat (SDP) o brojnim aferama u Holdingu, Čović je kazao daondje nema brojnih afera već brojnih prijava i sumnji koje na kraju ukazuju na zakonito poslovanje. No, kako je naveo, afera s nelegalnim priključcima za vodu, koju su sami prijavili DORH-u, pokazuje da je to dugogodišnja praksa koja će sada završiti. "Trojica su zaposlenika suspendirana i pokrenut je postupak otkaza, a bit će ih i još jer ne vjerujem da je u takvoj mangupariji moglo sudjelovati samo troje ljudi", kazao je Čović.

 

Nakon što ju je Holjevac prekinula zbog kršenja poslovnika, Šolić joj je odgovorila: "Nije ovo '45 da me prekidate" te da se radi o 30.000 kuna i privilegijama koje trebaju zanimati Gradsku skupštinu.
Margareta Mađerić (HDZ) upitala je zašto u obračun s korupcijom u Holdingu nisu išli prije četiri godine nego tek sad, nakon poziva premijerke Kosor, a Čović joj je odgovorio da Holding ne vodi jedna stranka, a i borba protiv korupcije ne radi se po principu "upali i kreni".

 

"Ovdje danas slušam samo propovijedi, prodike, predavanja", kazao je gradonačelnik Milan Bandić i zahvalio zastupnicima što su ga na današnjoj sjednici, prvoj nakon ljetne stanke, pustili "da se malo odmori" od brojnih zastupničkih pitanja jer ionako ima virozu i temperaturu.

 

Odgovorio je na sumnje nezavisnog zastupnika Josipa Hrena o prijetnjama i ucjenama vezanima za smjenu nekoliko ravnateljica dječjih vrtića. "Čuo sam za to i upotrijebit ću sve da se to više ne događa. U vrtićima ne smije biti politike. To su ljudi koji odgajaju našu djecu", kazao je Bandić i dodao da će se nakon izvješća Gradskog ureda za obrazovanje točnije znati je li tu riječ o političkom revanšizmu ili te žene ne rade dobro svoj posao.

 

"Želim više nego vi da se Maksimirski stadion uredi i tu ne mogu biti objektivan", odgovorio je Bandić Nenadu Matiću (HSS) i dodao kako zbog recesije treba zaboraviti investiciju od 150-200 milijuna eura u narednih nekoliko godina, ali da je stadion sa 30 milijuna kuna ipak dovoljno 'ušminkan' da bi Dinamo mogao igrati u Ligi prvaka.

"Predložit ću da se natkriju tribine i da se jedna loža osigura za Grad Zagreb kao što je to uobičajeno i drugdje u Europi", dodao je.

 

HDZ-ova Božica Šolić za govornicom je upitala predsjedavajuću Tatjanu Holjevac, kako je moguće da kao potpredsjednica Skupštine prima i plaću i naknade za radna tijela te upitala što radi Kontrolni ured.

 

Nakon što ju je Holjevac prekinula zbog kršenja poslovnika, Šolić joj je odgovorila: "Nije ovo '45 da me prekidate" te da se radi o 30.000 kuna i privilegijama koje trebaju zanimati Gradsku skupštinu.

 

Bandić je naveo da je to moralno i političko pitanje koje ne bi trebalo biti upućeno pročelniku Kontrolnog ureda Mirku Heraku te dodao da u gradskoj upravi ne primaju nikakve naknade.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, ivo čović, holding, gradska skupština