A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ZAGREB.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nakon rebalansa proračun Zagrebačke županije ostaje isti | Politika+
Zagreb

REBALANS: Nakon rebalansa proračun Zagrebačke županije ostaje isti

Skupština Zagrebačke županije donijela je danas rebalans proračuna za 2011. godinu, koji iznosi 285.966.896 kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Skupština Zagrebačke županije donijela je danas rebalans proračuna za 2011. godinu, koji iznosi 285.966.896 kuna, odnosno iznos ostaje isti kao što je bilo predviđeno proračunom, priopćeno je popodne iz Ureda zagrebačkog župana.

Rebalans je napravljen radi usklađivanja planiranih decentraliziranih sredstava sa stvarno odobrenim od strane državnog proračuna, povrata sredstava Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te tehničkih preraspodjela unutar pozicija.

Također, na današnjoj je sjednici Županijske skupštine donesen polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije za prvih šest mjeseci 2011. godine.

Ukupni prihodi ostvareni u prvoj polovici ove godine iznose 128.175.160,08 kuna, tj. 44,8 posto ukupnog godišnjeg plana, dok rashodi iznose 102.653.198,16 kuna, odnosno 35,9 posto godišnjeg plana.

Vijećnici su upoznati i s Izvješćem o obavljenoj financijskoj reviziji Zagrebačke županije za prošlu godinu. Naime, Državni ured za reviziju dao je Zagrebačkoj županiji bezuvjetno mišljenje o financijskim izvještajima i poslovanju Zagrebačke županije za 2010. godinu. Bezuvjetno mišljenje Zagrebačka županija imala je i u proteklih šest godina, ističe se u priopćenju.

U Proračunu za 2011. Zagrebačka županija je planirala realizaciju određenih kapitalnih projekata u školstvu osigurati uzimanjem kredita.

Županijska skupština je danas također prihvatila novi prijedlog investicija u školstvu koje će se realizirati uzimanjem kredita. Riječ je o dogradnji Područne škole Rakitje i Područne škole Nespeš, izgradnji Osnovne škole Klinča Sela, izgradnji sportskih dvorana pri OŠ Ante Kovačić u Mariji Gorici, OŠ Luka te OŠ Pavao Belas iz Brdovca, sanaciji krova OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog, uređenju krova srednje škole u Samoboru te sanaciji krova i klizišta OŠ Slavko Kolar u Kravarskom.

Zagrebačka županija u ovoj godini sudjeluje u navedenim investicijama s 14.270.000 kuna, od kojih će se 9.996.000 kuna osigurati zaduživanjem kod poslovne banke na rok od pet godina.

U realizaciji pojedinih investicija sudjeluju i jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Zagrebačka županija povećat će za 1,5 milijuna kuna svoj udio u trgovačkom društvu Distributivni centar za voće i povrće d.o.o., pa će on iznositi 8 milijuna kuna, odnosno 86,95 posto ukupnog udjela društva. Gradnja navedenog Distributivnog centra u Velikoj Gorici počela je u ovoj godini, a njegov završetak predviđa se za kraj listopada ove godine.

Vijećnici su prihvatili i predloženi Plan gospodarenja otpadom Zagrebačke županije, čijom će se provedbom osigurati preduvjeti za smanjenje proizvodnje otpada, povećati udio odvojeno sakupljenog i recikliranog otpada, smanjiti količine odloženog otpada, sanirati nelegalna odlagališta, sanirati i zatvoriti postojeća službena odlagališta, izgraditi centar za gospodarenje otpadom, osigurati nadzor sustava gospodarenja otpadom te osigurati funkcionalan i financijski održiv sustav gospodarenja otpadom.

Skupština je prihvatila i Izmjenu i dopunu Odluke o dodjeli stipendija Zagrebačke županije kojom bi se omogućilo učenicima i studentima koji se školuju u sektoru likovne i glazbene umjetnosti da sudjeluju na natječaju Zagrebačke županije za dodjelu stipendija prema kriteriju izvrsnosti, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rebalans proračuna, zagrebačka županija, zagreb