A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-sanader-bmw-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

BMW Sanaderu ipak kupio Ježić, ali novcem iz crnog fonda? | Politika+
Hrvatska

ISTRAGA: BMW Sanaderu ipak kupio Ježić, ali novcem iz crnog fonda?

Ivan Jarnjak navodno je predložio da se BMW vodi na stranku te osigurao da se s proizvođačem sklopi ugovor.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list


Ivan Jarnjak navodno je predložio da se BMW vodi na stranku te osigurao da se s proizvođačem sklopi ugovor u kojem je bila naznaka da će HDZ automobil platiti "prema dogovoru".

Iako se činilo da je priča o Sanaderovom BMW-u stavljena ad acta, nakon što je obrana riječkog tajkuna Roberta Ježića dobila je od BMW-a potvrdu da je sporna Sanaderova "sedmica" vlasništvo HDZ-a, čini se da priča još nije gotova, piše Večernji list. Ivo Sanader je, kako bi sa sebe skinuo odgovornost, tvrdio da je kupnju automobila 2008. godine potpisao Jarnjak, a da je odluku o nabavi donijelo Predsjedništvo HDZ-a. Nastojeći otkloniti odgovornost stranke, Jarnjak je rekao da Predsjedništvo nikada nije donijelo takvu odluku, već da ju je on sam naknadno, 2009. godine, izradio i potpisao zbog Državne revizije.


Iz kruga njemu bliskih osoba može se čuti da je prava istina o BMW-u (koju je navodno utvrdio i USKOK) ta da je to vozilo za Sanadera doista kupio Ježić, ali novcem koji je dobio iz crnog fonda HDZ-a. Kada prijateljima govori o BMW-u, Jarnjak preskače taj detalj i navodi da je za auto doznao nakon nesreće u Sloveniji i kada ga je trebalo registrirati. Za registraciju je trebalo znati kupca. Jarnjak je, priča se, upozorio da je od 1. siječnja 2007. na snazi novi Zakon o financiranju političkih stranaka i da više nema anonimnih donatora, pa je odbio ideju da se provuče priča da su vozilo platili Hrvati iz inozemstva.


Navodno je predložio da se BMW vodi na stranku te osigurao da se s proizvođačem sklopi ugovor u kojem je bila naznaka da će HDZ automobil platiti "prema dogovoru". Zapravo je plaćen iz crnog fonda preko Ježića, a onda nakon afere još jednom – tako da je vraćen i još nadoplaćen.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, uskok, robert ježić, ivo sanader, ivan jarnjak, crni fond