A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jean-claude-trichet-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jean-Claude Trichet požuruje usvajanje ovlasti za krizni fond | Politika+
Mojbiz

ECB: Jean-Claude Trichet požuruje usvajanje ovlasti za krizni fond

"Sada je vrijeme da za efikasne mjere, primjenu, verbalnu disciplinu i jači timski duh."

FOTO: Jean-Claude Trichet
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Čelnik Europske središnje banke (ECB) Jean-Claude Trichet izjavio je u srijedu u jednom razgovoru za talijanske medije da vlade eurozone moraju ubrzati usvajanje novih ovlasti za europski krizni fond čiji je cilj suzbijanje dužničke krize.

TRICHET: "Sada je vrijeme da za efikasne mjere, primjenu, verbalnu disciplinu i jači timski duh."

Čelnici moraju pokazati liderstvo i brzo provesti u djelo nove mjere, dogovorene na izvanrednom srpanjskom summitu, upozorio je Trichet u intervjuu za milanski dnevnik Corriere della Serra koji će biti objavljen tijekom dana.

"Sada je vrijeme da za efikasne mjere, primjenu, verbalnu disciplinu i jači timski duh", upozorio je trichet. Intervju sa čelnikom ECB-a objavljen je neposredno uoči glasanja finskih i njemačkih parlamentarnih zastupnika o proširenju ovlasti europskog kriznog fonda.

Finski zastupnici glasat će u srijedu a njemački u četvrtak o novim ovlastima koje će fondu omogućiti kupovinu državnih obveznica članica eurozone, pomoć bankama i ubrzani postupak dodjele zajmova zaduženim zemaljama kako bi se spriječilo njihovo zapadanje u krizu.

ECB je u očekivanju ratifikacije odluka sa srpanjskog summita počeo kupovati državne obveznice eurozone kako bi snizio troškove zaduživanja Španjolske i Italije. Nerado se odlučio za tu mjeru i Trichet je naznačio da očekuje da tu zadaću preuzme krizni fond.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europski krizni fond, grčka, efsf, jean claude trichet, ecb