A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/benedikt-301.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Benedikt XVI: Treba moliti Boga za jedinstvo katolika i protestanata | Politika+
Hrvatska

CRKVA: Benedikt XVI: Treba moliti Boga za jedinstvo katolika i protestanata

Papa se usprotivio vjeri "a la carte" koju vjernici prilagođuju vlastitim potrebama ili vremenu.

FOTO: Benedikt XVI
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Za dar ujedinjenja katolika i protestanata treba moliti Boga jer taj dar ne dolazi iz napora dviju crkvi, rekao je Benedikt XVI., u srijedu na općoj audijenciji u osvrtu na teme koje su dominirale njegovim prošlotjednim posjetom Njemačkoj.

Papa se usprotivio vjeri "a la carte" koju vjernici prilagođuju vlastitim potrebama ili vremenu.

Nijemci su bili razočarani jer se Papa prošli tjedan u samostanu u Erfurtu, gdje je kao mlad redovnik živio crkveni reformator Martin Luther, sastao s protestanskim svećenicima, ali nije konkretno predložio na koji način približiti katoličku i protestantsku crkvu.

"Moramo moliti Boga da nam podari jedinstvo koje ne možemo mi sami dati ili postići", rekao je Benedikt XVI. u Vatikanu.

Papa se usprotivio vjeri "a la carte" koju vjernici prilagođuju vlastitim potrebama ili vremenu. Spomenuo je i susret s njemačkim žrtvama svećenika pedofila kojima je kazao da s njima žali i osjeća se blizak.

Među naglaske svog prvog službenog posjeta rodnoj Njemačkoj Papa je uvrstio svoj govor u Bundestagu i susret s predsjednikom Christianom Wulffom. Tada je govorio "o temeljima vjere" i "odnosu slobode i religije".

"Slobodi treba vjera kao što i vjeri treba sloboda", rekao je Papa.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PAPA, BENEDIKT XVI, CRKVA, PROTESTANTI, PROTESTANTIZAM, CHRISTIAN WULFF