A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vlado-kosic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Biskup Košić: Vlada treba prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom | Politika+
Hrvatska

OŠTRA PORUKA: Biskup Košić: Vlada treba prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom

'Kako je moguće da Vukovar koji je simbol našeg otpora nepravdi i genocidu nad Hrvatima, službene institucije na drugoj strani proglašavaju mjestom genocida koji su tu tobože počinili Hrvati?'

FOTO: Biskup Vlado Košić
Piše: PolitikaPlus/Tportal

Nakon što su hrvatski biskupi za vrijeme posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj od vlasti zatražili zakonsku zabranu pobačaja, biskup Vlado Košić je otišao i korak dalje te sugerirao Vladi da hitno prekine diplomatske odnose sa Srbijom, javlja Tportal.

 

'Naša bi zemlja trebala hitno prekinuti sve diplomatske odnose s vladom te zemlje, dok ona ne prizna istinu! Kako je moguće da Vukovar koji je simbol našeg otpora nepravdi i genocidu nad Hrvatima, službene institucije na drugoj strani proglašavaju mjestom genocida koji su tu tobože počinili Hrvati? Vidite, mi još nismo završili borbu za našu slobodu', rekao je biskup Košić u homiliji pred okupljenim predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova na Dan policije.

- Zar nije neobično da se i dvadeset godina poslije tog strašnog zla koje se sručilo na našu domovinu Hrvatsku i susjednu Bosnu i Hercegovinu, još uvijek izokreće istina i – pokreću optužnice protiv 40 branitelja našeg herojskog grada Vukovara, zamislite: za genocid nad srpskim narodom! Ako se to može događati u institucijama te susjedne zemlje, čije je tadašnje državno vodstvo započelo oružanu agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, zar to ne znači da ta država još ni danas ne odustaje od tih istih ciljeva, samo drugim sredstvima? Kada su se naši branitelji bunili zbog slučaja branitelja Purde, vjerovali smo da je to provokacija, i sretni smo što je to dobro završilo. No sada je osuđen i branitelj Marić, a podignute su i nove optužnice. Zar je moguće da se ta – ja sam ju tada nazvao – pravna agresija na našu domovinu nastavlja? Ako je tako, tada moramo znati s kim imamo posla, tada ne možemo s takvima graditi dobrosusjedske odnose – jer to bi značilo prihvaćati laž kao istinu, omogućiti nepravdi da i dalje vlada', rekao je biskup Košić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, srbija, biskup vlado košić, vukovar